SRETAN MAJČIN DAN!

9.5.2020. Slika: SRETAN MAJČIN DAN!

I ove godine druge nedjelje u mjesecu svibnju na poseban način izražavamo poštovanje i zahvalnost svim ženama na svijetu koje su svim srcem prihvatile radosti i tegobe majčinstva


Želimo sretan Majčin dan svim majkama koje iz dana u dan iz ljubavi zaboravljaju na sebe, uvijek iznova nalazeći svoju radost u dobrobiti svojih sinova i kćeri, kojima ih je Bog obdario.

Svim majkama koje se iz dana dan raduju napretku svojih potomaka i slave njihove uspjehe želimo da rastu u zahvalnosti i poniznosti pred Gospodinom, koji je izvor života i svakoga dobra, a za one majke koje trpe sa svojom bolesnom djecom ili ih je od njih otrgnula bolest, progonstvo ili smrt, molimo Gospodina da ih u tjeskobi utješi blagotvornim djelovanjem Duha Svetoga, koji neka njihovoj bolesnoj djeci daruje željeno ozdravljenje i prestanak patnji.

Na hrabrost u prihvaćanju dara majčinstva ovom prigodom posebice potičemo trudnice, citirajući pritom riječi pape Franje: »Budite sretne i ne dajte da vam išta oduzme unutarnju radost majčinstva. Vaše dijete zaslužuje vašu sreću. Ne dopustite da strahovi, brige, ljudski prigovori ili problemi umanje vašu radost što ste dio Božjeg plana da na svijet dođe novi život.« (Amoris Laetitia, 171)