SOCIJALNA OSJETLJIVOST ZAGREBAČKIH OSNOVACA

13.5.2019. Slika: SOCIJALNA OSJETLJIVOST ZAGREBAČKIH OSNOVACA

Učenici osmog razreda Osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu za potrebe korisnika zagrebačkog Caritasa prikupili donaciju higijenskih proizvoda u vrijednosti od 1.500 kuna


Akciju su pokrenula i provela trojica učenika osmog razreda, polaznika MYP3 (Middle Years Programme) programa, pod mentorstvom prof. Marte Abrus, u okviru Projekta »Zajednica« (IB Community Projects - https://os-mgubec.eu/category/en/53/myp-3/67).

Sredstva kojima su kupili higijenske potrepštine prikupili su 4. ožujka ove godine kroz dobrotvornu tombolu održanu u svojoj školi na adresi Davorina Bazjanca 2 na zagrebačkoj Knežiji. Uz pomoć jednog od roditelja oko prijevoza, donaciju su predali 13. svibnja u Caritasovu područnom uredu u Gajnicama, u Crnojezerskoj 20.

U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donirane proizvode preuzele su voditeljica Službe projekata i volonterskih aktivnosti Andrea Šimunović i Tihana Rabuzin, koordinatorica volontera i volonterskih aktivnosti. Zaposlenice Caritasa zahvalile su svim učenicima OŠ Matije Gupca koji su sudjelovali u ovoj akciji i tako pokazali zavidnu razinu socijalne osjetljivosti te su organizatorima akcije predale svečanu zahvalnicu za njihovu školu.

Caritasove zaposlenice zatim su ih upoznale s projektom »Socijalna košarica«, čijim korisnicima će darovana higijenska sredstva biti podijeljena. Kroz navedeni projekt Caritas Zagrebačke nadbiskupije tijekom 2018. pomogao je 1.370 obitelji s 9.569 paketa hrane i higijenskih potrepština u protuvrijednosti od 2.957.685,58 kuna (vidi Godišnji izvještaj za 2018. - http://www.czn.hr/vijesti/godisnji-izvjestaj-o-radu-za-2018-godinu)



P O V E Z A N E   V I J E S T I

ADVENT U BREZOVICI
http://www.czn.hr/vijesti/advent-u-brezovici

DVIJE STRANE DARIVANJA
http://www.czn.hr/vijesti/dvije-strane-darivanja

BREZOVČANE POSJETILI PRIJATELJI IZ OŠ MATIJE GUPCA
http://www.czn.hr/vijesti/brezovcane-posjetili-prijatelji-iz-os-matije-gupca

NIKOLINJSKA PO(R)UKA O RADOSTI DIJELJENJA
http://www.czn.hr/vijesti/nikolinjska-po-r-uka-o-radosti-dijeljenja

SVETI NIKOLA - VESELJE MALENIH
http://www.czn.hr/vijesti/sveti-nikola-veselje-malenih

»KADA DARIVAM OSJEĆAM SE KAO SVETI NIKOLA«
http://www.czn.hr/vijesti/-kada-darivam-osjecam-se-kao-sveti-nikola