SOBLINČANI U SALAJLANDU I »NA LEDU«

7.1.2020. Slika: SOBLINČANI U SALAJLANDU I »NA LEDU«

S ciljem podizanja kvalitete života svojih župljana i jačanje zajedništva kroz druženje, župni Caritas u Soblincu tijekom proteklih mjesec dana organizirao je, uz pomoć darovatelja, klizanje za školarce te posjet božićno okićenom, nadaleko poznatom, Salajlandu


Budući da je klizanje jedna od omiljenih zimskih aktivnosti, za snježni završetak zimskih praznika Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu organizirao je klizanje za dvadesetero školaraca na Sesvetskom klizalištu. Župni caritas iz Soblinca zahvaljuje KUD-u Prepuštovec i Sesvetskom klizalištu na darovanim ulaznicama. Osim darovanih ulaznica, domaćini su dodatno razveselili sve klizače glazbom pa su i mali klizači iz Soblinca dobili posebni glazbeni pozdrav voditelja klizališta. Ovo klizalište u Sesvetama otvoreno je do nedjelje 12. siječnja pa svi koji žele imaju do tada priliku otići i zabaviti se.

Imanje obitelji Salaj kod Čazme, okićeno u božićnom ugođaju s 5 milijuna lampica, sa župnikom vlč. Dominikom Glasnovićem osamdeset i osmero (88) Soblinčana posjetilo je 26. prosinca. Župni Caritas, koji je organizirao prijevoz autobusom, zahvaljuje ovim putem obitelji Salaj na darovanim ulaznicama za posjet njihovom Salajlandu koji će svim župljanima ostati u divnom sjećanju.


Vlatka Burić i Stjepan Moškatelo