Sesvetski Kraljevec - Balon za prijatelja

13.6.2016. Slika: Sesvetski Kraljevec - Balon za prijatelja

Tijekom proteklog vikenda (11. i 12. lipnja) na igralištu nogometnog kluba "Sesvetski Kraljevec" održan je XIV. malonogometni turnir učenika osnovnih škola "Iver" i "Sesvetski Kraljevec". Na turniru, koji je ove godine imao karitativni karakter, sudjelovale su 41 ekipa s 492 natjecatelja, podijeljenih u skupine između uzrasta po razredima.

Turnir se održavao tijekom cijeloga dana u subotu i nedjelju sve do večernjih sati uz prekide tijekom ranog poslijepodneva te za vrijeme trajanja utakmice na Europskom nogometnom prvenstvu između Hrvatske i Turske.

Tijekom trajanja turnira turnira, na posebnom štandu ispred igrališta nogometnog kluba, desetak mladih volontera Caritasa župe Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec dijelili su šarene balone napunjene helijem a za koje su posjetitelji ostavljali dobrovoljni prilog. U smiraj oba dana djeca i roditelji zajednički su pustili u zrak balone s porukama sa središta nogometnog igrališta tako da je u zrak poletjelo „1000 balona za prijatelja“.

Naime, sva prikupljena sredstva dostavljena su Caritasu župe Isusova uskrsnuća a namijenjana su za pomoć obiteljima o kojima skrbi župni caritas s naglasnom na obitelji s djecom predškolske i školske dobi.


Vladimir Marić

-
Fotografije: Caritas župe Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec