ŠESTA »ŠKOLA ZAJEDNIŠTVA« NA ŽUMBERKU

9.7.2017. Slika: ŠESTA »ŠKOLA ZAJEDNIŠTVA« NA ŽUMBERKU

Mladi iz zagrebačke Kustošije ljetovali su 'na drugačiji način' - učeći nasljedovati kreposti Svete Obitelji u Školi zajedništva u Caritasovom odmaralištu u Kalju

Već šestu godinu zaredom Župa sv. Nikole Tavelića iz Kustošije organizirala je Školu zajedništva - ljetni kamp za srednjoškolce, koji je održan od 3. do 9. srpnja pod vodstvom župnog vikara Marka Torbara, nekoliko mladih animatora i dvadest i dvoje sudionika.

Mladi su osluškivali Gospodina u netaknutoj prirodi, razmatrali riječ Božju, radili, igrali se, planinarili i družili se - sve to bile su vrijednosti kampa koje su sudionici iskusili međusobno se zbliživši.

Tema kampa bila je »Nasljedovanje kreposti Blažene Djevice Marije i svetog Josipa« kao uzor mladima i njihovim obiteljima, gdje su nastojali prihvatiti Isusa poput poput Blažene Djevice Marije i sv. Josipa, a sve pod geslom: »Pretvori svoje mane u vrline«.

Uz radionice, koje su predvodili animatori i kapelan, svakodnevni duhovni program kampa sastojao se od euharistijskog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, misnoga slavlja, duhovne note, nagovora te molitve krunice.

Mladi su, otkrivajući kreposti Blažene Djevice Marije, kao uzor djevojkama, i sv. Josipa, kao uzora mladićima, prihvatili Krista kao svoga prijatelja i Spasitelja. Postali su svjesniji svojih kreposti, svojih kvaliteta, ali i svojih mana, s kojima su se suočili učeći se pretvarati ih u vrline. Bio je to njihov odgovor na Božji poziv da žive život kojemu puninu i smisao daje Isus Krist.


M . T.


Na fotografiji u zaglavlju: Sudionici Škole zajedništva 2017. s kustošijskim župnikom vlč. Božidarom Josipom Tenšekom  // Na fotografijama dolje: Prizori s promidžbenog plakata najave ovogodišnje Škole zajedništva