SASTANAK SURADNIKA PROJEKTA »ANĐEOSKA KRILA«

17.5.2018. Slika: SASTANAK SURADNIKA PROJEKTA »ANĐEOSKA KRILA«

U srijedu 16. svibnja 2018. godine u 15 sati u prostoru knjižnice Opće bolnice Karlovac održan je sastanak sa suradnicima u vezi dogovora oko provedbe aktivnosti planiranih projektom pod nazivom »Anđeoska krila« čiji nositelj je Caritas župe sv. Tri kralja iz Karlovca.


Naime, spomenuti projekt odobren je od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u sklopu Natječaja za dodjelu sredstava župnim caritasima za 2018. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 19.500,00 kuna.

Partneri na projektu su: Karlovački dekanat, Carpe Diem - udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih; VolonterKa – Lokalni volonterski centar i Karlovačka županija.

Cilj i svrha projekta je unapređenje sustava palijativne brige i skrbi putem edukacije i implementacije volontera u palijativnu skrb.

Za uspješnu provedbu projekta uspjeli smo na ovom prvom zajedničkom sastanku okupiti velik broj stručnih suradnika iz područja zdravstva, socijalne skrbi, duhovnosti i civilnog društva koji svojim znanjem i iskustvom u velikoj mjeri mogu doprinijeti kvalitetnoj edukaciji osoba zainteresiranih za volontiranje u palijativnoj skrbi.

Stručni suradnici su ukratko upoznati sa planiranim aktivnostima u provedbi projekta, a nakon toga dogovoreni su konkretni datumi, tematika prezentacija i ostale pojedinosti oko održavanja svake pojedine faze edukacije volontera. Izrađen je i prijedlog promotivnog letka čija je svrha senzibilizirati lokalnu zajednicu, upoznati je sa postojećim resursima u palijativnoj skrbi te ulogom i zadaćama volontera u palijativnoj skrbi.

Svi prisutni izrazili su svoje zadovoljstvo budućom međusobnom suradnjom na ovom projektu kojim će se napraviti još jedan mali korak k poboljšanju kvalitete sustava brige i skrbi za palijativne pacijente i njihove obitelji na području Karlovačkog dekanata, ali i šire na području Karlovačke županije.


Mirjana Kresojević,
župna medijska suradnica