S ROTARIJANCIMA NA IZLET U MAKSIMIR I ZOOLOŠKI VRT

13.4.2019. Slika: S ROTARIJANCIMA NA IZLET U MAKSIMIR I ZOOLOŠKI VRT

Rotary Club Zagreb - Sesvete je, kao i više puta do sada, razveselio korisnike Caritasove kuće u Vugrovcu - ovaj puta zanimljivim i poučnim posjetom Zoološkom vrtu grada Zagreba


Ovogodišnji posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu za dvadesetdevetero (29) djece iz Kuće sv. Franje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sesvetski rotarijanci organizirali su sa svojim članovima, obiteljima te volonterima i članovima Rotaract kluba Zagreb - Sesvete u subotu 13. travnja.

Od edukatora zoološkog vrta izletnici su saznali brojne zanimljivosti o vrtu i životinjama koje tamo borave. Obišli su strašne lavove, medvjede, vukove i majmune, a zanimljivi su im bili i morski lavovi koji su lijeno plivali po svom bazenu. U okviru zoološkog vrta je i dječje igralište gdje su se djeca igrala na spravama i dobro ogladnila.

Po završenom obilasku svi zajedno su otišli na objed u restaran »Paka« u neposrednoj blizini Maksimirskog vrta, a dobroj atmosferi pridonijeli su i klaunovi iz cirkuske udruge »Cirkultura« u svojoj šaljivoj izvedbi predstave »Kesteni papaja« prilagođenoj dobnom uzrastu Caritasovih korisnika. Također su s dvije torte proslavili i dva rođendana.


Zlatko Ulovec