S ROTARIJANCIMA NA DOBROBIT KORISNIKA

14.3.2019. Slika: S ROTARIJANCIMA NA DOBROBIT KORISNIKA

Uoči proslave 15 godina rada, vodstvo Rotary kluba Zagreb Sesvete posjetilo je Caritasovu Kuću za mlade kojoj je njihov klub, zajedno s RC Zadar, prošle godine pomogao pri nabavi namještaja i tehničke opreme.


Predstavnici RC Zagreb Sesvete - predsjednica Borka Bobovec, tajnik Damir Brkić, prethodni predsjednik Zlatko Ulovec sa suprugom, blagajnik Marinko Pleše i Željko Tukša posjetili su 14. ožujka Kuću za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Nažalost zbog problema na putu do Zagreba, delegaciji se nisu pridužili predstavnici Rotary kluba Zadar.

Naime, Rotary klub Zadar korisnicima Kuće za mlade prošle je godine darovao 3 laptopa i smart televizor u vrijednosti od 18.561,00 kn, dok je Rotary klub Sesvete sufinancirao izradu namještaja iznosom od 31.440,00 kn.

»Čak i uz brigu i podršku od strane roditelja u obitelji mladima se teško osamostaliti, a kada, nažalost, nemaš podršku bioloških roditelja onda ti zaista treba netko tko će te bar malo pogurnuti da ti bude lakše stati na noge«, ukratko opisuje situaciju domske djece predsjednica Bobovec, koja smatra da bi puno više ljudi trebalo biti svjesno toga te im pomagati.

»Glavna misija našeg Kluba, od osnivanja pred 15 godina, je ulagati u mlade i pomagati potrebitima u zajednici«, napomenuo je bivši predsjednik Zlatko Ulovec, za čijeg mandata je ovaj RC donirao sredstva Caritasovoj kući u Selskoj cesti 165. »Prepoznali smo vrijednosti koje zastupa i kojima služi Caritas Zagrebačke nadbiskupije te se nastojimo, u okviru svojih mogućnosti, uključiti u njegov humanitarni rad. Svoj doprinos dajemo kroz materijalne donacije - npr. plaćanje školarine i vozačkog ispita – ali i kroz darivanje našega vremena, koje je za nas najvrijednije. Iako uvijek oskudijevamo s vremenom ipak i njega s radošću i veseljem darujemo korisnicima vaših ustanova kroz susrete i druženje na cjelodnevnim izletima (Plitvička jezera, Trakošćan, Krapina, Vukovar, Travnik, Smiljan, Kuterevo Koprivnica, Đurđevac, otok Krk... ) te našim akcijama.«

Drage goste s radom Kuće za mlade »Da život imaju!«, u kojoj se trenutno na smještaju nalazi osam korisnika, upoznala je voditeljica Daniela Petković.

U večernjim satima tajnik Caritasa Zvonko Erceg i voditeljica Kuće Daniela Petković pridružili su se proslavi 15. obljetnice rada RC Zagreb Sesvete kojom prigodom je tajnik Erceg čestitao obljetnicu rada rotarijanskim prijateljima te im zahvalio ne samo na donacijama opreme i namještaja, nego i na dugogodišnjoj suradnji i prijateljstvu s korisnicima Kuće sv. Franje u Vugrovcu.