S. JELENA LONČAR PONOVNO IMENOVANA RAVNATELJICOM CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

2.2.2018. Slika: S. JELENA LONČAR PONOVNO IMENOVANA RAVNATELJICOM CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, dekretom od 29. siječnja 2018. godine, na prijedlog predsjednika Caritasa mons. Juraja Jerneića, ponovno je s danom 1. veljače na pet godina imenovao s. Jelenu Lončar ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

S. Jelena Lončar rođena je u Splitu 1976. godine od majke Ane i oca Nediljka. Članica je družbe Školskih sestara franjevki Splitske provincije. Prve redovničke zavjete položila je 1997. godine u Splitu. Na Studijskom centru socijalnog rada u Zagrebu diplomirala je 2003. godine, stekavši zvanje diplomiranog socijalnog radnika. Godine 2004. diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu pri Institutu za teološku kulturu laika stekavši zvanje diplomiranog teologa.

U mjesecu studenome 2006. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao ju je vršiteljicom dužnosti ravnatelja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, da bi je u siječnju 2008. godine imenovao ravnateljicom Caritasa.

Osim brige oko organiziranog karitativnog rada kroz raznovrsne oblike karitativnog služenja u okviru djelatnosti Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena kao članica različitih povjerenstava i vijeća izravno sudjeluje u promjeni socijalnih politika i mjera s ciljem poboljšanja kvalitete života potrebitih i siromašnih u društvu.

Za postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj s. Jeleni je u prosincu 2017. godine dodijeljena godišnja nagrada za humanitarni rad koju, kao najveće priznanje pojedincima i organizacijama istaknutim na humanitarnom području, dodjeljuje Republika Hrvatska.


Caritas Zagrebačke nadbiskupije


U Zagrebu, 2. veljače 2018. godine