REZULTATI NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA ŽUPNIH CARITASA

29.4.2020. Slika: REZULTATI NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA ŽUPNIH CARITASA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije sufinancirat će pet projekata župnih caritasa iznosom od 50.000,00 kn.


Na području Zagrebačke nadbiskupije aktivna su 163 župna caritasa u čijem radu sudjeluje 1.300 volontera koji pomažu 7.500 osoba u potrebi. Kako bi podržao njihove aktivnosti i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života Zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije šestu godinu zaredom raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2020. godini, kroz koji će župnim caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje.

Na natječaj je pristiglo devet projekata iz osam župa. Temeljem propisanih uvjeta kao pet najkvalitetnijih projekata ocijenjeni su slijedeći projekti kojima je dodijeljeno ukupno 50.000,00 kn:

1. projekt „Odškrinuta vrata“ župe Sv. Ivana Nepomuka, Lučko,16.000,00 kn
2. projekt „Družionica za velike i male“ župe Sv. Ivana Krstitelja, Zagreb, 12.000,00 kn,
3. projekt „Znalac genijalac“ župe Sv. Ivana apostola i evanđeliste, Zagreb, 10.000,00 kn,
4. projekt „Note zajedništva i ljubavi“ župe Svih Svetih, Sesvete, 7.000,00 kn,
5. projekt „Zimnica“, župe Bl. Augustina Kažotića, Zagreb, 5.000,00 kn.

Na žiro račune navedenih župa u roku 15 dana biti će isplaćena dodijeljena im sredstva za provedbu projekta.

Navedenim župnim caritasima, kao i onima čiji projekti nisu odabrani, zahvaljujemo što su se uključili u natječaj, te se nadamo i budućoj uspješnoj suradnji.

Natječaj je bio otvoren za sve župe Zagrebačke nadbiskupije koje imaju formalno osnovan i od Nadbiskupskog duhovnog stola odobren župni caritas, ali i onima koje ga nemaju, uz uvjet da pri Nadbiskupiji podnesu zahtjev za registraciju / odobrenje odbora župnog caritasa.

Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim projektima i aktivnostima župnih caritasa usmjerenih na konkretnu pomoć potrebitim pojedincima i obiteljima.