REZULTATI NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA ŽUPNIH CARITASA

30.4.2018. Slika: REZULTATI NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA ŽUPNIH CARITASA

Na području Zagrebačke nadbiskupije aktivno je 159 župnih caritasa u čiji rad je uključeno 1.150 volontera. Kako bi podržao njihove aktivnosti i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života Zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije četvrtu godinu zaredom raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2018. godini, kroz koji će župnim caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje. Ove godine jedan od projekata financirat će Zaklada prof. Josipa Sabola.

Natječaj je bio otvoren za sve župe Zagrebačke nadbiskupije koje imaju formalno osnovan i od Nadbiskupskog duhovnog stola odobren župni caritas, ali i onima koje ga nemaju, uz uvjet da pri Nadbiskupiji podnesu zahtjev za registraciju / odobrenje odbora župnog caritasa.

Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim projektima i aktivnostima župnih caritasa, a koja su usmjerena na konkretnu pomoć socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima.

Na natječaj je pristiglo osam projekata iz osam župa. Temeljem propisanih uvjeta kao pet najkvalitetnijih projekata ocijenjeni su:

1. projekt „Anđeoska krila“, župe Sveta Tri Kralja Banija, Karlovac, 16.000,00 kn,

2. projekt „Angažiranje korisnika župnog Caritasa u aktivnostima socijalnog poduzetništva“, župe Sv. Josipa Radnika, Gajnice, Zagreb, 12.000,00 kn,

3. projekt „Ekumenski palijativni tim,“ župe Presvetog Trojstva, Prečko, Zagreb, 10.000,00 kn,

4. projekt „Dođi, igraj se s nama,“ župe Svi Sveti Sesvete, Zagreb, 7.000,00 kn,

5. projekt „CD Božje ljubavi – PisCatores&Dražen Radigović“, župe Sv. Petar i Pavao, Kašina, 5.000,00 kn.

Na žiro račune navedenih župa u roku 15 dana biti će isplaćena dodijeljena sredstva za provedbu projekta.

Navedenim župnim caritasima, kao i onima čiji projekti nisu odabrani među pet najboljih, zahvaljujemo što su se kroz angažman volontera župnih caritasa uključili u natječaj, te se nadamo i budućoj uspješnoj suradnji.