RADIONICA ZA ZAPOSLENIKE CARITASA

7.4.2018. Slika: RADIONICA ZA ZAPOSLENIKE CARITASA


U Caritasovoj Kući za odmor u Kalju od 6. do 7. travnja održana je radionica za zaposlenike Sektora karitativnog rada - Socijalne službe, Obiteljskog savjetovališta, Službe župnih caritasa, Podjele materijalne pomoći i usluge Pomoć u kući.

»Radionicu je vodila gospođa Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., a sadržaj radionice bio je usmjeren na osvješćivanje potreba korisnika s kojima radimo kao i potreba zaposlenika, razumijevanja različitih perceptivnih pozicija, komunikacijske vještine, asertivno ponašanje do izrade godišnjeg plana rada«, izjavila je Elza Parlov, voditeljica Sektora karitativnog rada.

»Bilo je lijepo - team building - razmjena iskustava i informacija u prirodi«, izjavila je Ana Štimac, voditeljica Obiteljskog savjetovališta.

»Radionica na Kalju bila je vrlo kvalitetna. Međusobna podjela iskustava, podrška i nove ideje bile su dragocjene kako bi svakodnevni rad bio još kvalitetniji. Posebno me se dojmio dio radionice koji je bio namijenjen vještinama komunikacije gdje smo uz teoriju i praksu utvrdili već stečeno znanje ili naučili nešto novo. Ne mogu ne istaknuti okruženje u kojem se radionica održavala, prekrasna priroda žumberačkog kraja u kojoj smo uživali, kao i brižnost i uslužnost voditeljice kuće«, dojmovi su Ane Juratovac, zaposlenice u Caritasovoj Socijalnoj službi.

»Susret je bio pozitivan jer smo, osim stjecanja novih znanja i vještina, imali priliku susresti se i družili, podijelili iskustva, probleme i izazove s kojima se svakodnevno nosimo. Obnovili smo komunikacijske vještine, što uvijek dobro dođe, i to kroz primjere iz prakse. Zajedno smo radili na planu i programu za 2018. godinu, što je naravno urodilo novim idejama«, naglasila je voditeljica Socijalne službe Jadranka Bosnar, koja je također istaknula prekrasno okruženje u kojemu je smještena kuća za odmor, kao i srdačno gostoprimstvo voditeljice Madirazze i osoblja Caritasove kuće u Kalju.

-

KUĆA ZA ODMOR »KALJE«
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-poziva-u-kalje-na-zumberak

Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - PDF
https://drive.google.com/file/d/0B-_5NSAEzob3QzFZbUZ3N3laVTA/view
Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - JPEG
https://drive.google.com/file/d/0B-_5NSAEzob3U1V0dTQ0N3Y0cTg/view