RADIONICA O PALIJATIVNOJ SKRBI

23.3.2019. Slika: RADIONICA O PALIJATIVNOJ SKRBI

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je radionicu o palijativnoj skrbi za volontere i zaposlenice u usluzi Pomoć u kući

Radionicu na temu »Palijativna skrb u praksi« 22. ožujka održali su Antun Midžić, predsjednik udruge »Ekumenski volonterski palijativni tim« iz Prečkog i tajnica uduge prof. Silvija Brkić Midžić, u prostoru Caritasova Područnog ureda u Kustošiji, u Ulici sv. Nikole Tavelića 30 u Zagrebu.

Gosti iz udruge EVPT, koja je nastavak Ekumenskog mobilnog palijativnog tima Caritasa župe Presvetog Trojstva u Prečkom (Zagreb), opisali su ulogu volontera u palijativnoj skrbi u okruženju u kojemu bolesnik živi i u domovima umirovljenika te su prikazali kako oni pristupaju takvim bolesnicima.

Prof. Brkić Midžić izrazila je zadovoljstvo zbog povezivanja s ljudima koji razmišljaju i osjećaju kao i volonteri u palijativnoj skrbi jer svi oni žele biti blizu onima kojima je najteže.

Ova palijativna udruga već je surađivala sa zagrebačkim Caritasom kroz uslugu Pomoć u kući, a nadaju se da će intenzivirati tu suradnju te da će ideja palijativne skrbi zaživjeti u svim župama Zagrebačke nadbiskupije.