RADIONICA O OSNAŽIVANJU ZA SOCIJALNE RADNIKE

21.3.2019. Slika: RADIONICA O OSNAŽIVANJU ZA SOCIJALNE RADNIKE

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije za svoje zaposlenike – socijalne radnike organizirao je radionicu na temu »Metode duhovnog osnaživanja u socijalnom radu«


Ova radionica održava se sa željom osnaživanja stručnih i duhovnih kompetencija caritasovih zaposlenika – socijalnih radnika te podizanja kvalitete njihova stručnog rada na dobrobit korisnika i osobno zadovoljstvo, naglasila je na početku radionice ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar te svima nazočnima čestitala svjetski dan socijalnog rada.

Želeći sudionicima približiti važnost duhovne dimenzije u svakodnevnom radu s korisnicima, kao i važnost osobnog izgrađivanja i rasta, prof. dr. sc. Zdravka Leutar održala je uvodno izlaganje na temu Duhovnost u socijalnom radu, meditaciju na temu Metode duhovnog osnaživanja te bibliodramu na temu Uvijek imam izbor!.

U drugom dijelu radionice mag. soc. rada Dajana Ravlija i prvostupnica soc. rada Zlata Rakošec održale su radinicu pod nazivom Socijalni radnik - profesionalac i kršćanin.

Radionica je 21. ožujka održana u Kući za mlade »Da život imaju« u Selskoj cesti 165, u Zagrebu.