Prvaci u nogometu i trinaest medalja

10.8.2009.

Na međunarodnom susretu “Sportske igre mladih” održanome u mađarskom gradu Kečkemetu korisnici zagrebačkog Caritasa osvojili su trinaest medalja i prvo mjesto u nogometu, te tako postigli drugo mjesto u ukupnom poretku.

Jedanaestero djece i mladih natjecalo se od 3. - 7. kolovoza ove godine sa svojim vršnjacima iz Ukrajine, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunjske i Mađarske, zemlje domaćina te postigli slijedeće rezultate:
- u trčanju na 60 m
dječaci 2. mjesto (Tome Strunje); djevojke 3. mjesto (Ana Petrović)
- u trčanju na 100 m
djevojke 2. mjesto (Ana Petrović)
- u trčanju na 200 m
dječaci 3. mjesto (Tome Strunje); djevojke 2. (Ana Petrović) i 3. mjesto (Ivana Galović)
- u trčanju na 400 m
dječaci 1. mjesto (Tome Strunje)
- u trčanju na 800 m
dječaci 2. mjesto (Davor Završki)
- u bacanju kugle
dječaci 3. mjesto (Tome Strunje); djevojke 1. (Ana Petrović) i 3. mjesto (Ivana Galović)
- u skoku u dalj
djevojke 3. mjesto (Ana Petrović)
- u šahu
djevojke 1. mjesto (Ivana Galović)

Predstavnici zagrebačkog Caritasa primili su posebne pohvale za sudjelovanje u kuharskom natjecanju, koje se na “Sportskim igrama mladih” po prvi put organiziralo ove godine. Mladi zagrebački kuhar (Marijan Miličević), polaznik treće godine ugostiteljske škole, tako je dobro pripremo “slavonski odrezak” da su ga organizatori natjecanja pozvali da slijedeće godine kuha za 120 sudionika ovoga međunarodnog susreta.

Podsjećamo da su Caritasovi sportaši na svojemu prvom nastupu, pretprošle godine, osvojili četvrto, a prošle godine prvo mjesto u ukupnom poretku - uz prijelazni pehar osvojili su petnaest medalja.

I ove, kao i proteklih godina, Caritas posebno zahvaljuje na vrijednim donacijama autentičnih hrvatskih suvenira Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Grada Zagreba.