PRIMOPREDAJA DONACIJE PODUZETNIH SREDNJOŠKOLACA

10.5.2017. Slika: PRIMOPREDAJA DONACIJE PODUZETNIH SREDNJOŠKOLACA

U Caritasovoj kući za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi na zagrebačkoj Trešnjevci upriličena je primopredaja donacije prikupljene ovogodišnjim humanitarnim projektom »Poduzetni za Uskrs«, kojega je petu godinu zaredom provela Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Caritasovim korisnicima 26. travnja donaciju su donijeli učenici prvih, drugih i trećih razreda: Filip Katavić, Lucija Pervan, Dino Lucarić, Silvestar Kvesić, Ivan Jurčević, Roko Đukić - Radulić, Ivan Senjak, Luka Đerek i Lara Jelaković, u pratnji voditeljice nastave PGEŠ Katarina Zrinski Katice Srbić i pedagoginje Andreje Rast.

U ime Caritasa, donaciju je preuzela voditeljica Kuće Trešnjevka Ivanka Delač te im srdačno zahvalila u ime Caritasovih korisnika koji se nalaze na smještaju u Nijemčanskoj 14.

»Iznimno smo ponosni što smo i ovom akcijom uspjeli prikupiti sredstva i pomoći Kući Trešnjevka. Naši vrijedni volonteri, učenici i nastavnici pokazali su svoju kreativnost, sposobnost, volju i veliko srce. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način podržali naš projekt. Već planiramo sljedeće akcije kojima želimo uključiti što više sudionika te osvijestiti potrebu za pomaganjem onima kojima je pomoć najpotrebnija«, izjavila je prilikom primoredaje donacije prof. Srbić, koja je ujedno i voditeljica humanitarnih projekata Škole, ujedno zahvaljujući domaćinima na gostoprimstvu te pohvalivši njihovu karitativnu zauzetost.

Voditeljica Delač zahvalila je na primljenoj donaciji u ime Caritasovih korisnika, najavivši da će darovana sredstva biti namijenjena za unapređivanje kvalitete njihova života. Voditeljica Delač i koordinatorica volontera CZN-a Daniela Bukvić zatim su goste upoznali s brojnim aktivnostima kojima Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže potrebitima, te podrobnije i s radom ove kuće.

U neformalnom druženju učenici PGEŠ Katarina Zrinski i korisnici Kuće sudjelovali su na kreativnoj radionici na temu važnosti suradnje i timskog djelovanja u svakodnevnom životu, provedenoj pod vodstvom odgajateljice Ane Blažević.


PGEŠ Katarina Zrinski / Caritas Zagrebačke nadbiskupije