PREDSJEDNICA REPUBLIKE PRIMILA JE PREDSTAVNICE ORGANIZACIJA ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

20.9.2018. Slika: PREDSJEDNICA REPUBLIKE PRIMILA JE PREDSTAVNICE ORGANIZACIJA ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Zagreb, 20. rujna 2018. - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te predstavnice organizacija koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji među kojima je i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.





Cilj susreta bio je upozoriti na probleme i poteškoće s kojima se, u svome radu, svakodnevno susreću ne samo predstavnice organizacija nego i njihove štićenice, a razgovaralo se i o alarmantnim podacima o porastu nasilja, kao i o unaprjeđivanju rada svih tijela koji su obuhvaćeni protokolom o postupanju u obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama.

Predsjednica Republike izrazila je zahvalnost svim predstavnicama raznih udruga na trudu i vrijednom radu, a posebno na sigurnosti i ljubavi koju pružaju žrtvama nasilja, čuvajući i brinući sa za njih.

Uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, sastanku su nazočile dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe - Centra za seksualna prava; Anamarija Tkalčec, koordinatorica CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) i voditeljica programa „Socijalna pravda i jednake mogućnosti“; Željka Barić, ravnateljica Doma Duga; Mirjana Duduković, ravnateljica udruge „Korak Karlovac“; Neva Tölle, predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb; Iskrica Strčić iz Udruge za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“ iz Bjelovara; Irena Mađarić iz Doma za žrtve obiteljskog nasilja Utočište sv. Nikola; Senka Filipović, predsjednica Centra za žene Adela iz Siska; Daniela Petković, voditeljica Caritasove sigurne kuće i Tena Sambolić Petrišić, voditeljica SOS telefona za žene žrtve nasilja u Krapinsko–zagorskoj županiji.


Izvor: www.predsjednica.hr