Predivno ljetovanje u Dugoj uvali

12.7.2016. Slika: Predivno ljetovanje u Dugoj uvali

U suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, od 5. do 12. srpnja u Dugoj uvali ljetovalo je dvadeset i dvoje Caritasovih korisnika (djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece s intelektualnim poteškoćama) u pratnji Caritasovih zaposlenika.

»Imali smo predivno ljetovanje! Djeca su pokazala zrelost i požrtvovnost te su uživali u svakom zajedničkom druženju. Atmosfera je bila iznimno pozitivna i ugodna. Osjećalo se zajedništvo među svima nama«, istaknula je Caritasova zaposlenica soc. radnica Milena Bilopavlović Margeta, koja je u hostelu »Cvrčak« bila u pratnji skupine korisnika iz tri Caritasove kuće.

»Svakodnevicu su nam ispunjavale aktivnosti određene od strane animatora kampa - npr. disco-večeri; sportske aktivnosti: stolni tenis i nogomet; škola plivanja za neplivače i nesigurne plivače - te aktivnosti koje smo kao grupa odredili (odlazak na kupanje na plažu, igranje odbojke na terenu na plaži, vožnja pedalinama, predvečer odlazak u šetnje, a animatori su bili studenti Kineziološkog fakulteta, koji su ujedno činili i eko-patrolu te su obilazili sobe dva puta na dan. S ponosom ističemo da smo proglašeni za najbolju skupinu s najurednijom sobom, zajedno s korisnicima Kuće Trešnjevka«, opisuje ovo ljetovanje Irena Valentić, odgajateljica iz Kuće Dubec.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije srdačno zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu na pomoći u organiziranju i provedbi ljetovanja za Caritasove korisnike, koji se trenutno nalaze u njegovoj institucionalnoj skrbi.


I Z J A V E   K O R I S N I K A

»Bilo je super, uživali smo u moru i plivanju, a i druženju s prijateljima.«
- Ružica, 14 godina


»Bilo mi je odlično. Posebno mi se svidjela povezanost s korisnicima s Trešnjevke. Odgajatelji su nas dobro animirali za aktivnosti unutar skupine.«
- Kristina, 19 godina


P O V E Z A N E   V I J E S T I

LJETOVANJE PRVE SKUPINE CARITASOVIH KORISNIKA  -  22. 7. 2015.
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-prve-skupine-caritasovih-korisnika

LJETOVANJE CARITASOVIH KORISNIKA U DUGOJ UVALI  -  22. 7. 2014.
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-caritasovih-korisnika-u-dugoj-uvali