PREDBOŽIĆNO DRUŽENJE U ZNAKU PODRŠKE CARITASU

23.12.2019. Slika: PREDBOŽIĆNO DRUŽENJE U ZNAKU PODRŠKE CARITASU

Gospodin Milan Bandić i ove je godine okupio članove Stranke rada i solidarnosti »Milan Bandić 365« i izvanstranačke prijatelje na tradicionalno predbožićno druženje, humanitarnu kavu, na kojoj je prikupljeno 40.650,00 kuna za opremanje sobe za rehabilitaciju djece s teškoćama Caritasove kuće »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.


Predbožićno druženje održano je 23. prosinca u prostorijama stranke u Praškoj 5. Gospodin Bandić je u svom pozivu potaknuo uzvanike da umjesto raskošnih domjenaka i velebnih darova konkretnim prilozima pokažu »djelotvornu suradnju, kako se nitko ne bi osjećao uskraćenim za bliskost i solidarnost«.

Tajnik zagrebačkog Caritasa Zvonko Erceg u obraćanju okupljenima zahvalio je gospodinu Bandiću na inicijativi a darovateljima na darežljivosti i suosjećanju s potrebitima zaželjevši im blagoslovljene božićne blagdane i sretnu novu 2020. godinu te ih pozvao da i u godini koja je pred njima nastave biti otvorena srca prema čovjeku u potrebi.

Potaknuvši nazočne da u božićno vrijeme budu otvoreni za sve potrebite prema svojim mogućnostima kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zvonko Sekelj je naglasio da »na kulturi srca i pameti svakog ljudskog bića počiva briga za drugoga jer smo u svojoj biti socijalna bića«.

Gospodin Bandić se u obraćanju zahvalio članovima stranke i prijateljma na odazivu na humanitarno predbožićno okupljanje koje je pokrenuo prije dvadeset i dvije godine. Nadovezujući se na poruku mons. Sekelja da je solidarnost s potrebitima ne samo duboko moralni čin već i civilizacijski doseg, potaknuo je na darežljivost sve koji ne oskudijevaju. »Dobro je da mi koji nismo na rubu egzistencijalnog minimuma odvojimo po koju kunu za one koji su u potrebi, a boljeg načina da to izrazimo preko Caritasa rijetko ćemo naći«, zaključio je gospodin Bandić čestitajući okupljenima Božić uz poziv na ponovno druženje i okupljanje povodom 31. Božića u Ciboni.