Poziv za pomoć

9.8.2016. Slika: Poziv za pomoć

Caritas Zagrebačke nadbiskupije posebnu pažnju posvećuje obiteljima koje kod kuće njeguju teško bolesnog člana obitelji. Njima pomažemo posudbom bolesničkih kreveta, invalidskih kolica, pomagala, pelena i sl. Trenutno 320 obitelji u svojim domovima koriste bolesničke krevete koje su posudili u zagrebačkom Caritasu.

Obzirom da je potreba za ovim vidom pomoći sve veća, a svi raspoloživi kreveti su podijeljeni, Caritas upućuje poziv svima koji rade u staračkim domovima i bolnicama u inozemstvu da pomognu posredovanjem pri nabavi bolesničkih kreveta i invalidskih kolica. Poznato je da bolnice i domovi za starije osobe u Njemačkoj i Austriji redovito mijenjaju stare krevete novima i boljima. Zagrebački će Caritas sa zahvalnošću preuzeti rashodovane krevete i invalidska kolica koja su u dobrom i ispravnom stanju kako bi pomogli hrvatskim obiteljima. U tom smislu spremni su preuzeti organizaciju i troškove prijevoza.

Pozivamo sve koji rade u bolnicama i staračkim domovima u inozemstvu, da stupe u kontakt s nadležnima te nam pomognu u nabavi prijeko potrebnih bolesničkih kreveta i invalidskih kolica. Više informacija može se dobiti putem telefona: ++385 / 1 / 4817 716 ili e-maila: czn@czn.hr.