POZDRAV PROLJEĆU I IZVIĐAČKA BAŽULIJADA

23.3.2019. Slika: POZDRAV PROLJEĆU I IZVIĐAČKA BAŽULIJADA

Skupina korisnika zagrebačkog Caritasa sudjelovala je na tradicionalnoj izviđačkoj Akciji Pozdrav proljeću te X. izviđačkoj bažulijadi, koje su u Brezovici okupile preko 200 sudionika


Od Katarine Špiljak, predsjednice Izviđačke družbe iz Zagreba, koja je organizator akcije Pozdrav proljeću i Izviđačke bažulijade, održane 23. ožujka, doznajemo da su spomenute aktivnosti ostvarene u suradnji s DVD-om Brezovica te Udrugom Ivančica iz Zaprešića - čiji su korisnici iz rock-benda Drugo srce Ivančice svojom svirkom zabavljali okupljene sudionike akcije.

»Na ovoj sad već tradicionalnoj akciji okupilo se danas preko 200 sudionika - iz Zagreba, Samobora, Karlovca, Duge Rese, Zaprešića i Osijeka. U igrama su pobjedu odnijeli poletarci Izviđačkog odreda Veternica. Drugo mjesto je osvojila Udruga izviđača Golub mira, a treće Odred izviđača Medvedgrad. Sve navedene udruge su iz Zagreba. Na X. izviđačkoj bažulijadi natjecalo se 10 ekipa, a pobjedu je odnijela ekipa Odred izviđača Stupnik. Drugo mjesto osvojila je Udruga izviđača Mađara Zriny Miklos i treće mjesto Udruga skauta Savski Gaj«, izvješćuje predsjednica Špiljak, napominjući da se izviđačima u jednom dijelu programa pridružilo nekoliko Caritasovih korisnika iz Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, s pratnjom, te su se u igrama natjecali u ekipi »Mlade nade«.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije već dugi niz godina surađuje s raznim izviđačkim udrugama prvenstveno na dobrobit svojih korisnika ali i na dobrobit samih izviđača, kojima povremeno pruža smještaj u svojoj kući na izvrsnoj lokaciji u Žumberku. Na toj suradnji ovom prilikom im srdačno zahvaljuje.


P o v e z a n e  v i j e s t i

XIII. KRIŽNI PUT KROZ ŽUPE U OKOLICI KRAPINE
http://www.czn.hr/vijesti/xiii-krizni-put-kroz-zupe-u-okolici-krapine

IZVIĐAČI IZ DUBRAVE PREPORUČUJU KALJE
http://www.czn.hr/vijesti/izvidjaci-iz-dubrave-preporucuju-kalje