POTRAGA ZA MIROM U ZELENOM BESKRAJU

14.9.2020. Slika: POTRAGA ZA MIROM U ZELENOM BESKRAJU

U želji za mirom i opuštanjem u žumberačkom zelenilu (Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje), na jednodnevnom izletu u Kalju bila je grupa korisnika iz Caritasove Kuće za mlade u pratnji voditeljice Kuće i psihologa.


Na izletu organiziranom 11. rujna sudjelovalo jedanaestero (11) mladih, koji su u programu imali radionicu, druženje i sportske aktivnosti, objed i šetnju do slapa Brisalo.

Radionicu je vodio Matija Trupinić, psiholog Kuće za mlade.

Badminton, frizbi i nogomet na svježem zrak dodatno su probudili ionako dobar mladenački tek, koji je neupitno zadovoljila gospodja Lidija, kuharica Caritasova odmarališta, dok je voditeljica Odmarališta gospodja Melita svojom srdačnom gostoljubivošću jelo dodatno začinila dobrim raspoloženjem.

Program izleta završio je opuštajućom šetnjom kroz zelenilo Žumberka sve do slapa Brisalo. Grupu je pritom predvodio Brendon (19), korisnik Kuće koji je više puta posjetio i Kalje i slap.

»Ovaj izlet samo je jedna od brojnih aktivnosti kojima Caritas nastoji podići kvalitetu studentskog života korisnicima Kuće za mlade. Tako smo tijekom ljetnih mjeseci započeli opremanje vježbaonice (teretane) za naše korisnike putem donacija pa ovim putem molimo za donaciju sprava za vježbanje, ukoliko ih netko posjeduje a ne koristi ih«, izjavila je Daniela Petković, voditeljica Kuće.

Glede najave dogadjanja vezanih za rad Kuće za mlade, voditeljica Petković napominje da je u trenutnoj situaciji epidemije teško najavljivati neke aktivnosti, a planirane su radionice financijskog opismenjavanja, kulinarske radionice, radionice za prevenciju ovisnosti i psihologijske radionice.


KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU«

Kuća za mlade »Da život imaju« trenutno ima dvadeset i pet (25) korisnika, od čega je šesnaest (16) djevojaka i devet (9) mladića. Od ukupnog broja korisnika, deveteri (9) je mladih koji su izašli iz sustava socijalne skrbi, ostali su studenti slabijeg imovinskog stanja.

Kuća za mlade »Da život imaju«
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
T - (01) 6646 732; (01) 3758 204
E - kuca.dazivotimaju@czn.hr
M - 099 6203 440