POSJET UČENIKA I PROFESORA POŽEŠKE KATOLIČKE GIMNAZIJE

13.11.2019. Slika: POSJET UČENIKA I PROFESORA POŽEŠKE KATOLIČKE GIMNAZIJE

Učenici prva dva razreda Katoličke gimnazije iz Požege u pratnji svojih profesora posjetili su Kuću bl. Alojzija Stepinca u Brezovici te im uručili darove, slatkiše i živežne namirnice, koje su prikupili humanitarnom akcijom


Gostima, koje je predvodio mr. Krunoslav Siroglavić, prefekt Kolegija Požeške biskupije i vjeroučitelj u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Požegi, prilikom posjeta 13. studenoga najprije je predstavljena Kuća za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima »Blaženi Alojzije Stepinac« u Brezovici i njezin rad, a zatim su u manjim skupinama obilazili korisnike po stambenim jedinicama.

Poslije obilaska, za pedesetak gostiju organizirana je zajednička likovno-kreativna radionica učenika i Caritasovih korisnika, na kojoj su se izrađivali božićni ukrasi. Po završetku radionice, druženje gostiju i korisnika nastavilo se uz pjesmu, sviranje, ples i zakusku.

»Katolička gimnazija na ovaj način doprinosi senzibiliziranju svojih učenika za osobe s invaliditetom i mentalnim poteškoćama, njihovom humanitarnom djelovanju, te pozitivnom odgoju naših mladih. Tko zna možda baš ova posjeta usmjeri nekog od učenika ka pomagačkim zanimanjima. Njihov posjet svakako je oplemenio jedan dan u životu naših korisnika i izmamio osmjehe na lica«, izjavila je povodom ovog posjeta Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca.