POSJET MUZEJU I PRIČA O (NE)PREKINUTIM VEZAMA

25.3.2019. Slika: POSJET MUZEJU I PRIČA O (NE)PREKINUTIM VEZAMA

Nedjelja je bila dan za druženje i posjet centru grada. Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu organizirao je 24. ožujka besplatni posjet Muzeju prekinutih veza u Zagrebu.

Muzej prekinutih veza je zbirka predmeta i priča koje su obilježile prekinute ali nezaboravljane ljubavi. Pokrenut je 2006. godine u Zagrebu i od tada gostuje po svijetu kao putujuća izložba. Stalni postav je otvoren u Zagrebu 5. listopada 2010. godine.

Nedjeljni posjet muzeju bila je prilika i za druženje mladih i djece koja su došla u pratnji roditelja kako bi razgledali postav muzeja. Kroz priče koje su predstavljene i ispričane u muzeju moglo se vidjeti što to ljubav (ni)je, a neke priče su male i velike župljane zaista dirnule i potaknule na razmišljanje. Druženje je uvijek radost, a ovo je bila radost susreta i prilika da se gradi zajedništvo.

Nakon posjeta muzeju, župljani su iskoristili priliku i prošetali Gornjim gradom jer održavao se i Festival svjetla pa je zanimljivo bilo pogledati razne svjetlosne instalacije.


Vlatka Burić