POSJET KOLEGA IZ HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

22.11.2018. Slika: POSJET KOLEGA IZ HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

U sklopu studijskog putovanja sudionici projekta Transformacija institucija za zbrinjavanje djece i prevencija razdvajanja obitelji iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, Udruge socijalnih radnika Hercegovačko-neretvanske županije, Dječjeg doma Mostar, Grada Mostara i Centra za socijalni rad Grada Mostara posjetili su 22. studenoga Caritas Zagrebačke nadbiskupije.


Tajnik Caritasa Zvonko Erceg goste je upoznao s aktivnostima, načinom rada i izazovima s kojima se suočava zagrebački Caritasa na području pružanja usluga socijale skrbi i karitativnog rada dok ih je voditeljica Kuće za mlade »Da život imaju« Daniela Petković upoznala s problemima mladih koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji te načinom na koji Caritas pokušava odgovoriti na njihove probleme i potrebe.

Za vrijeme trodnevnog boravka u Zagrebu gosti su posjetili i druge pružatelje socijalnih usluga s ciljem razmjene iskustava i upoznavanja primjera dobre prakse.