POMOĆ OBITELJIMA S NOVOROĐENČADI

15.10.2016. Slika: POMOĆ OBITELJIMA S NOVOROĐENČADI

U okviru projekta »Korak za život«, Caritas Zagrebačke nadbiskupije na Knežiji je organizirao prikupljanje potrepština za obitelji koje imaju novorođenčad.

»Prikupljanje je organizirano u subotu 15. listopada 2016. godine u vremenu od 10 do 17 sati u Društvenom domu Knežija u Zagrebu, a prikupljena je veća količina odjeće i obuća za novorođenčad, pelene, dječja kozmetika, bočice, dude, dječja kolica, krevetići, nosilice, te ostala oprema za novorođenčad«, izjavila je voditeljica projekta Nevenka Blagojević, zadovoljna prikupljenim donacijama.



»Tražili smo gdje bismo dali neke stvari i supruga je doznala za ovo prikupljanje. Evo, nije nas ni kiša omela da to donesemo i nadamo se da će doći u prave ruke«, rekao je Hrvoje Potočki iz naselja Špansko, preuzimajući od Caritasove zaposlenice zahvalnicu za svoju donaciju. On i supruga imaju troje djece - od šesnaest, osam i četiri godine - a za potrebite obitelji donijeli su: dječji krevetić, sjedalicu za automobil, drveni dječji bicikl, dude i bočice te nekoliko kutija dječje odjeće i obuće.


O   P R O J E K T U

Caritasov projekt »Korak za život« pomaže socijalno ugroženim obiteljma s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije te Krapinsko-zagorske županije u opremanju novorođenčadi, prema raspoloživim donacijama i trenutnim mogućnostima. Pomoć u hrani, odjeći, obući i drugoj opremi tijekom 2015. godine kroz projekt je primilo 154 obitelji s novorođenim djetetom. Više o projektu nalazi se na poveznici: http://www.czn.hr/izdvojeno/korak-za-zivot.

Građani, proizvođači i trgovci koji žele darovati opremu, hranu i higijenske potrepštine za novorođenčad više informacija mogu dobiti na broj mobitela 098 98 40 591 ili e-mail adresu nblagojevic@czn.hr.