Pomoć ICCZ-a Caritasovim korisnicima

11.5.2016. Slika: Pomoć ICCZ-a Caritasovim korisnicima

Udruga International Catholic Community of Zagreb (ICCZ) novom donacijom za potrebite obitelji nastavila višegodišnju suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.

ICCZ za potrebe korisnika projekta »Pomoć u kući« nedavno je uručila donaciju od 3.343,80 kuna, koje su zajednički prikupili roditelji i djeca tijekom korizmenog vremena. Tim sredstvima Caritas je jednoj obitelji kupio elekrični štednjak, jednoj hladnjak a preostalim sredstvima valjke i boju za bojanje stanova drugih korisnika projekta.

»Svake godine tjekom korizme skupljamo novčane priloge za Caritas, posebno za njegov vrlo važan projekt za starije i nemoćne osobe, za ljude koji žive blizu nas a koji trebaju našu pomoć. Ove godine naša donacija je nešto veća od uobičajene zato što imamo više članova budući da će u mjesecu lipnju Prvu sv. Pričest primiti osamnaestero djece«, rekao je koordinator Međunarodne katoličke zajednice Zagreb gospodin Frédéric Crété, izrazivši zadovoljstvo Caritasovim izborom korisnika za čije potrebe su utrošena donirana sredstva.

»Hladnjak smo kupili gospođi Miri, koja je teže pokretna. Prije mjesec dana imala je moždani udar. Ona živi sa sinom koji je od rođenja osoba s invaliditetom i također je teže pokretan. Žive zajedno u maloj, trošnoj kući u kojoj je sve je vrlo, vrlo skromno«, opisuje izbor korisnika gospođa Suzana Klarić, voditeljica Caritasovog projekta: »Štednjak smo kupili obitelji gospođe Božice, umirovljenice s Pešćenice. Ona inače redovito dolazi po kruh koji Caritas svakodnevno dijeli u područnom uredu u Dubravi. Krajem prošle godine gospođi Božici je umro suprug tako da žive uglavnom od njezine skromne mirovine jer su njezine dvije kćeri nezaposlene. Poslije smrti supruga Zlatka, obitelj je bila pogođena i požarom u niskoj dvorišnoj zgradi u kojoj su boravili tijekom zimskih mjeseci.«


K O N T A K T

Projekt »Pomoć u kući«
Suzana Klarić, voditeljica projekta
Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Područni ured Selska
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
T - 01 / 30 16 275 (ured); 01 / 36 36 123 (centrala)
M - 098 98 40 592
E - sklaric@czn.hr