POLAZNICI AKADEMIJE CARITASA EUROPE UPOZNALI RAD ZAGREBAČKOG CARITASA

8.11.2018.

Polaznici Akademije za učenje Caritasa Europe posjetili Caritas Zagrebačke nadbiskupije i upoznali se s njegovim karitativnim radom te kućom za mlade »Da život imaju«

U srijedu 7. studenoga od 13:30 do 15:00 sati dvadesetak članova skupine za humanitarne pomoći Akademije Caritasa Europe (ACE), posjetili su sjedište zagrebačkog Caritasa u Vlaškoj 36 gdje ih je tajnik Caritasa Zvonko Erceg upoznao s karitativnim aktivnostima i načinom rada zagrebačkog Caritasa.

Skupina socijalnog zagovaranja posjetila je novootvorenu Kuću za mlade »Da život imaju« u Selskoj cesti 165 od 16:00 do 19:00 sati. Voditeljica kuće Daniela Petković upoznala ih je s ciljevima i radom Kuće dok su ih o važnosti i značenju ove Kuće upoznali neki od njezinih stanara.

Raznolikost aktivnosti i programa te sveobuhvatnost karitativnog rada kojima zagrebački Caritas odgovara na potrebe različitih skupina korisnika ostavile su snažan dojam na polaznike Akademije koji nisu skrivali zadovoljstvo s onim što im je bilo predstavljeno i prikazano.

Skup pod nazivom Akademija za učenje okupio je pedesetak Caritasovih zaposlenika iz dvadeset europskih zemalja s ciljem usavršavanja u humanitarnom radu, socijalnom zagovaranju i organizacijskom razvoju a održava se u Pastoralnom institutu u Zagrebu od 5. do 8. studenoga.