ODRŽANA JE ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA ANĐEOSKA KRILA

19.12.2018. Slika: ODRŽANA JE ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA ANĐEOSKA KRILA

U srijedu, 19. prosinca 2018. godine, u prostoru Pastoralnog centra pri župi Sveta Tri Kralja u Karlovcu održana je Završna konferencija u okviru provedbe projekta pod nazivom Anđeoska krila sufinanciranog od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


Uz polaznike edukacije - buduće volontere u palijativnoj skrbi i predavače na Završnoj konferenciji su bili nazočni predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije te predstavnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Nakon prigodnih pozdravnih riječi vlč. Antuna Kolića kao domaćina predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta Anđeoska krila čiji je nositelj Caritas župe Sveta Tri Kralja u Karlovcu.

Također svečano su uručene potvrde o završenoj edukaciji i volonterske knjižice za 22 buduća volontera u palijativnoj skrbi koji su odvojili svoje vrijeme za stjecanje novih znanja i vještina koje će im pomoći kod uključivanja u sustav brige i skrbi za palijativnog bolesnika. Zahvalnice su uručene stručnim predavačima iz područja zdravstva, psihologije i socijalne skrbi koji su svojim znanjem i iskustvom doprinijeli kvalitetnoj edukaciji volontera te partnerima i suradnicima na projektu.

Svrha i cilj projekta bili su unapređenje sustava palijativne skrbi putem edukacije volontera i njihovo uključivanje u skrb za palijativnog bolesnika, senzibilizacija javnosti o važnosti i značaju uloge volontera u palijativnoj skrbi te poboljšanje kvalitete života palijativnih bolesnika i njihovih obitelji na području Karlovačkog dekanata.

Nakon završetka službenog dijela konferencije nastavljeno je uz okrjepu zajedničko druženje svih nazočnih dionika.


Autor članka: voditeljica programa projekta Višnja Jović, dipl. ing. soc. rada u suradnji s Caritasom župe Sveta Tri kralja
Autor fotografija: Natalija Jurčić, župna animatorica