Obavijest o mogućim zloupotrebama u svezi akcije „Da život imaju!“

11.10.2017. Slika: Obavijest o mogućim zloupotrebama u svezi akcije „Da život imaju!“

Poštovani sugrađani! S ciljem spriječavanja bilo kakve zloupotrebe i pojave navodnih emisara koji za nas lažno skupljaju novac, obavještavamo javnost da Caritas Zagrebačke nadbiskupije nema formalni dogovor o prikupljanju sredstava za Caritasovu humanitarnu akciju „Da život imaju!“ s nikakvim udrugama, organizacijama ili pojedincima koji su se navodno pojavili na području Rijeke.

Građani koji se žele uključiti u akciju i pomoći je financijski mogu to učiniti:

• pozivima na humanitarni telefon broj 060-9001 u razdoblju od 1. rujna do 31. prosinca 2017. godine,
• online uplatama putem službene web-stranice našega Caritasa (http://www.czn.hr/donacije-online),
• uplatama u poslovnicama banaka, Hrvatske pošte i FINA-e na račun Caritasa: IBAN HR1423400091110343166, poziv na broj: 07015, opis plaćanja: Prilog za izgradnju objekta za mlade,
• izravnim donacijama u računovodstvu Caritasa (Vlaška 36, Zagreb).

U katoličkom tjedniku Glasa Koncila koji iz tiska izlazi 15. listopada 2017. godine biti će priložen poseban letak s uplatnicom putem koje se sugrađani također mogu uključiti u akciju.

U sklopu tradicionalne Caritasove akcije „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“, koja se provodi na području Zagrebačke nadbiskupije prigodom blagdana Svih svetih u suradnji sa župama i župnim caritasima, volonteri će prodavati svijeće (lampaše) a prihod od prodaje također je namijenjen akciji „Da život imaju!“.

Sve ostalo, izvan navedenoga, zloupotreba je i takve pojave slobodno prijavite policiji.


Caritas Zagrebačke nadbiskupije