NOVI BROJ ČASOPISA »CARITAS«

19.12.2019.

Iz tiska je nedavno izašao novi broj časopisa CARITAS koji kroz mnoštvo novinarskih priloga opisuje i fotografijama predočuje rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njegovim kućama, projektima, uslugama i službama.


Časopis zagrebačkog Caritasa na 24 stranice u boji, s mnoštvom fotografija, pomaže čitateljima pronaći put prema bližnjem u potrebi izvješćujući o događajima, inicijativama, projektima, suradnji, izobrazbi, druženjima, volonterstvu i župnim caritasima.

Uvodnik je napisala s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa, a u rubrici »Izdvojeno« predstavljena je inicijativa zagrebačkog Caritasa za pomoć jednoroditeljskim obiteljima, pokrenuta u povodu 3. Svjetskog dana siromaha.
Prihvatilište za beskućnike predstavlja rezultate trogodišnjeg programa »Uključi se i ti« a Kuća za žrtve obiteljskog nasilja opisuje projekt »ONA - Osnaži se, napreduj i angažiraj«.
O pomoći koju Caritasu pruža u organizaciji ljetovanja za korisnike Grad Zagreb prilog se nalazi na 5. stranici.
Kuća sv. Franje u Vugrovcu donosi suradnju s Udrugom »LaKI« i međunarodnim kampusom američkog sveučilišta RIT.
U časopisu se nalaze i prilozi o korporativnom volontiranju tvrtke HEP Opskrba te Nielsen Hrvatska, kao i prilog o inovativnoj akciji za pomoć djevojkama iz Caritasovih kuća pod nazivom »Girls for girls«.
Kuća za mlade »Da život imaju!« donosi osvrt o radu kroz proteklu godinu a tu je i izvješće o završetku projekta »Caritas - ne riječima, već djelima!« vrijednog 5.079.893,22 kuna.
U časopisu možete doznati više o novom partnerstvu zagrebačkog Caritasa u projektu Grada Zagreba za zapošljavanje žena iz marginaliziranih skupina te o humanitarnoj pomoći Gradu Vukovaru.
Kao poseban prilog na četiri stranice prikazana je proslava 25. obljetnice rada Kuće bl. Alojzija Stepinca te život i rad u Kući,
Vrijedan čitanja je i prilog s obilježavanja 10 godina suradnje zagrebačkog Caritasa i trgovačkog lanca Lidl Hrvatska.
Posljednjih pet stranica posvećeno je volonterima u nadbiskupijskom i župnim caritasima te volonterima koji u zagrebački Caritas dolaze iz inozemstva.

Časopis »Caritas« šalje se na adrese darovatelja i suradnika zagrebačkog Caritasa u zemlji i inozemstvu, a može se naći u zagrebačkoj katedrali, te u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj 36 u Zagrebu.
Časopis se dijeli besplatno, a otisnut je u nakladi od 7 000 primjeraka.


Poveznica na PDF časopisa »Caritas«
https://drive.google.com/file/d/1GHzpDoSFsJP5_G1cUDAKiCQj1ocuIMtZ/view?usp=sharing