NOVA STOLARIJA U VUKOMERCU

9.9.2016. Slika: NOVA STOLARIJA U VUKOMERCU

Caritas Zagrebačke nadbiskupije od 1993. godine pruža besplatan smještaj, prehranu i podršku roditeljima čija djeca dolaze na liječenje u Zagreb iz najudaljenijih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Kuća može primiti 20 osoba. Posebna važnost tog projekta je u tome što osigurava uključenost roditelja u proces liječenja teško bolesne djece i smanjuje traumatiziranost djeteta i čitave obitelji.

Budući da projekt nema osiguran stalan izvor financiranja, Caritas već nekoliko godina, pod sloganom »Dajmo im priliku«, prikuplja dobrovoljne priloge potrebne za rad kuće. Osim redovitog financiranja rada kuće, zahvaljujući prikupljenim sredstvima Caritas je u svibnju ove godine u potpunosti izmijenio vanjsku stolariju čime je korisnicima osiguran ugodniji boravak, a bit će ostvarena i značajna ušteda režijskih troškova.

Od 1. siječnja do 31. kolovoza 2016. godine Caritas je u ovoj kući osigurao besplatan smještaj i prehranu za 89 osoba, a ostvarena su 982 noćenja!

Dobrovoljne priloge za rad kuće moguće je uplatiti na račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pri Zagrebačkoj banci: IBAN: HR1823600001101340277.
Poziv na broj: 02950.
Opis plaćanja: »Pomoć bolesnoj djeci i njihovim roditeljima«.
Za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABA HR2X.