NATJEČAJ ZA ŽUPNE CARITASE ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

23.2.2018. Slika: NATJEČAJ ZA ŽUPNE CARITASE ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Caritas Zagrebačke nadbiskupije četvrtu godinu zaredom raspisuje Natječaj za sufinanciranje projekata župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2018. godini.

Natječaj je otvoren za sve župe Zagrebačke nadbiskupije koje imaju od Nadbiskupskog duhovnog stola odobren župni caritas, ali i onima koje ga nemaju, uz uvjet da pri Nadbiskupiji podnesu zahtjev za registraciju/odobrenje Odbora župnog caritasa. Na području Zagrebačke nadbiskupije djeluje 159 odbora župnih caritasa u čiji rad je uključeno 1150 volontera.

Rok za prijavu i predaju projektne dokumentacije je 6. travnja 2018. godine. Projektni prijedlozi koji pristignu nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje. Projekti koji ne ispunjavaju uvjete prijave, kao i projekti uz koje nije priložena potrebna dokumentacija, također se neće uzeti u razmatranje.

Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim projektima i aktivnostima župnih caritasa, a koja su usmjerena na konkretnu pomoć socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima.

Od projekata pristiglih na Natječaj, koji zadovoljavaju kriterije, komisija za procjenu i vrednovanje projekata odabrat će pet (5) najboljih projekata kojima će biti dodijeljena sredstva.

Župni caritasi koji budu sudjelovali na Natječaju bit će pisanim putem obaviješteni o rezultatima Natječaja i odabranim projektima, najkasnije do 27. travnja 2018. godine., a odabranim projektima odobrena sredstva bit će isplaćena na žiro-račun župe.

Zainteresirani župni caritasi i župe Upute za prijavitelje i Obrazac za prijavu projekata mogu preuzeti s donjih poveznica ili u Službi za župne caritase, Avenija Dubrava 220, 10040 Zagreb, tel: 01/2944 489, rfutac@czn.hr. Osoba za kontakt: Robert Futač, voditelj službe.

Na prošlogodišnjem natječaju novčana sredstva dodijeljena su sljedećim projektima:

1. Projekt Božji vrt radosti - Caritas župe Svete Terezije od Djeteta Isusa, Miramarska, Zagreb
2. Projekt Da svi budu jedno za Božić - Caritas župe Sv. Josipa, Trešnjevka, Zagreb
3. Projekt Famil&ja - Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Soblinec
4. Projekt Više svjetlosti, manje troškova - Caritas župe Blažene Djevice Marije Pomoćnice Knežija, Zagreb
5. Projekt Apostolske rukotvorine dobrote mjesto - Caritas župe Sv. Petra i Pavla, Kašina


D O K U M E N T A C I J A

1. Upute za prijavitelje
https://drive.google.com/file/d/1jLQyEU1j_dv5tg4IC1TiJiPHCvk2hiHY/view?usp=sharing

2. Obrazac za prijavu projekata
https://drive.google.com/file/d/1DdCmpF0SKSkV-HHMQko7aBLGcHyzsW2i/view?usp=sharing