NASTAVAK DUGOGODIŠNJEG PRIJATELJSTVA

26.2.2018. Slika: NASTAVAK DUGOGODIŠNJEG PRIJATELJSTVA

U radnom posjetu Caritasu Zagrebačke nadbiskupije od 23. do 25. veljače boravili su prijatelji iz Caritasa župe sv. Mihaela u Monzambanu, Italija, sa svojim bivšim župnikom don Luigijem Milani.

Tom prigodom uz srdačnu dobrodošlicu ravnateljice Caritasa te u pratnji voditelja Kuće „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici obišli su kuće za djecu bez roditeljske skrbi u Vugrovcu i na Savici te kuću u Brezovici gdje su se zadržali i na zajedničkom objedu.

Osobito dirljiv bio je susret roditelja i djece iz Monzambana s korisnicima kuće u Vugrovcu koji su prošlog i pretprošlog ljeta boravili u njihovim obiteljima.

Uz razdraganost caritasovih korisnika nije sa mogla sakriti ni radost gostiju zbog ponovnog susreta s malim prijateljima koje otvorena srca očekuju i za vrijeme ovogodišnjih ljetnih praznika.
Na radnom sastanku razmijenjeni su prijedlozi i ideje oko daljnje suradnje odnosno odlaska grupe djece na ljeto u Italiju te dolaska grupe njihovih volontera u kuću „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici.