NAJAVA: KONFERENCIJA O BESKUĆNIŠTVU

10.10.2016. Slika: NAJAVA: KONFERENCIJA O BESKUĆNIŠTVU

U okviru 10. nacionalnog susreta o beskućnicima, 10. listopada 2016. godine s početkom u 10,30 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu (Kaptol 29a) održat će se Konferencija o beskućništvu.

Konferenciju organiziraju: Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska mreža za beskućnike. Pokrovitelj je gospodin Milan Bandić, gradonačelnika Grada Zagreba.

Konferencija je prilika za upoznavanje sa siromaštvom u RH i beskućništvom kao njegovim najekstremnijim oblikom te s programima skrbi o beskućnicima u EU, Sloveniji i Republici Hrvatskoj. Posebna pažnja u izlaganjima predavača biti će posvećena prevenciji beskućništva i socijalnom uključivanju beskućnika te poticanju jedinica lokalne i područne samouprave koji ne provode programe skrbi o beskućnicima na provedbu istih.

Organizatori očekuju sudjelovanje predstavnika iz tijela državne uprave te lokalne i područne samouprave (koordinatori za skrb o beskućnicima u županijama, predstavnici gradskih i županijskih ureda za socijalnu skrb koji su na svom području organizirali skrb o beskućnicima), akademske zajednice, prihvatilišta/prenoćišta u Hrvatskoj, centara za socijalnu skrb te drugih institucija i organizacija koje se brinu o beskućnicima na području Grada Zagreba i Hrvatske.

Konferencija se organizira uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Zagreba.

Više informacija o konferenciji:

Zvonko Mlinar
E - zvonko.mlinar@ckzg.hr
M - 099 21 18 734

Andrea Šimunović
E - asimunovic@czn.hr
M - 099 60 86 932