NAJAVA IZLOŽBE U VUGROVCU

2.6.2017. Slika: NAJAVA IZLOŽBE U VUGROVCU

U sklopu izložbe »Tradicija u suvremenosti«, koja će se otvoriti 4. lipnja s početkom u 17 sati u župnom dvoru u Vugrovcu među umjetničkim djelima petero slovenskih i sedamnaest hrvatskih likovnih umjetnika bit će izloženi i radovi djece Kuće sv. Franje.

Umjetnička djela izložit će slijedeći umjetnici: Antonija Balić, Šimrak, Andreja Eržen, Vinko Fišter, Danko Frišćić, Eva Herceg, Andrea Hojnik Fišić, Irana Gayatri Horvat, Tomislav Hršak, Nikolina Ivezić, Zvjezdana Jembrih, Lojze Kalinšek, Dejan Kljun, Petar Koši, Anja Leko, Marijan Mirt, Alen Novoselec, Ivana Ožetski, Jelena Petric, Petar Popijač, Nejč Slapar, Krunislav Stojanovski te korisnici Caritasove Kuće sv. Franje u kojoj su smještena djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Izložba je ostvarena zahvaljujući novčanoj potpori Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Inače, ovaj međunarodni likovni projekt započet će 2. lipnja radionicama na nekoliko lokacija u Vugrovcu i njegovoj okolici - u izložbenom prostoru HULULK-a (Župni dvor u Vugrovcu), u parku Župnog dvora u Vugrovcu, u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskoga, u crkvi Sv. Mihaela na brijegu iznad Vugrovca, na lokalitetu nekadašnje kapele Sv. Benedikta na brdu Bedenik te u Markovom Polju na Gospodarstvu »Jasna«.

Izložbu »Tradicija u suvremenosti« organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK), koja je osnovana s ciljem promicanja, poticanja i unaprjeđenja kulture i umjetnosti promocijom temeljnih civilizacijskih vrijednosti ostvarujući projekte na bogatoj kulturnoj baštini i njenoj teorijskoj prezentaciji.


K O N T A K T

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara
Augusta Šenoe 54, Vugrovec Donji, 10360 Sesvete
Sanda Stanaćev Bajzek, predsjednica HULULK-a
mob. 098 17 80 190