NAJAVA: 3. Svjetski dan siromaha, 17. studenoga 2019. godine

12.11.2019. Slika: NAJAVA: 3. Svjetski dan siromaha, 17. studenoga 2019. godine

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira konferenciju za medije u petak 15. studenoga, s početkom u 11:00 sati u Kući za mlade, Selska cesta 165 povodom 3. Svjetskog dana siromaha.


Na konferenciji će sudjelovati s. Jelena Lončar (Caritas Zagrebačke nadbiskupije), Romana Galić (Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom), Petar Penava (Gradsko društvo Crvenog križa grada Zagreba), Nedjeljko Marković (Udruga Pragma) i fra Siniša Pucić (samostan sv. Franje Asiškog, Zagreb).

Prigodom 3. Svjetskog dana siromaha što ga je ustanovio papa Franjo, a koji se ove godine obilježava 17. studenoga, pod geslom „Ufanje ubogih neće biti zaludu“, Caritas Zagrebačke nadbiskupije tijekom studenoga i prosinca pokreće inicijativu za pomoć djeci samohranih roditelja.

U sklopu inicijative želimo progovoriti o riziku od siromaštva jednoroditeljskih obitelji te skrenuti pozornost javnosti na socijalnu isključenost djece samohranih roditelja ukazujući da ona nisu pogođena samo materijalnom neimaštinom nego i isključenošću iz društvenih zbivanja.

Te obitelji zbog siromaštva ne mogu svojoj djeci omogućiti aktivnosti poput odlazaka na školske izlete i maturalna putovanja, ne mogu sudjelovati u aktivnostima i grupama za slobodno vrijeme koje se uglavnom plaćaju (članstvo u sportskom klubu, dramskoj grupi, glazbenom tečaju, učenju stranog jezika, odlazak u kino, kazalište ili muzej,…).

Caritas Zagrebačke nadbiskupije


Poruka pape Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 17. studenoga 2019.)
http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/rijec-svetog-oca/poruka-pape-franje-za-3-svjetski-dan-siromaha-33-nedjelja-kroz-godinu-17-studenoga-2019