LJETOVANJE U SURADNJI S GRADOM ZAGREBOM

11.7.2017. Slika: LJETOVANJE U SURADNJI S GRADOM ZAGREBOM

Zahvaljujući razumijevanju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, u Dugoj uvali besplatno je ljetovalo trideset i petero (35) Caritasovih korisnika

Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz tri kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te djeca s majkama iz Caritasove Kuće za žrtve obiteljskog nasilja, u pratnji odgajatelja, ljetovala su od 4. do 11. srpnja u Hostelu »Cvrčak« Zagrebačkog holdinga.

»Svaki dan bio je ispunjen športskim, plesnim, kreativnim i glazbenim radionicama te školom plivanja koju su vodili športski animatori. Slobodno vrijeme korisnici su ispunili uživajući u moru te zajedničkim druženjem«, ukratko opisuje program boravka odgojiteljica Zrinka Šarić, Caritasova zaposlenica.

Dojmovi djece ukazuju da su i ove godine s mora ponijeli lijepe uspomene. Za Melisu ovo je bilo 'najbolje more ikad'. Zahvalna je što je upoznala neke nove osobe, 'super ljude, cure, dečke' te se nada da će opet doći u Dugu uvalu. Za Ružicu je u Dugoj uvali 'najljepše more', a 'hostel »Cvrčak« je divan' - pruža 'super smještaj' i ima odličnu hranu. I ona se nada ponovnom dolasku sljedeće godine.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba za razumijevanje i suradnju, a zaposlenicima i animatorima Hostela »Cvrčak« za organizaciju i gostoprimstvo.


P O V E Z A N E V I J E S T I

PREDIVNO LJETOVANJE U DUGOJ UVALI - 12. 7. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/predivno-ljetovanje-u-dugoj-uvali

LJETOVANJE PRVE SKUPINE CARITASOVIH KORISNIKA - 22. 7. 2015.
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-prve-skupine-caritasovih-korisnika

LJETOVANJE CARITASOVIH KORISNIKA U DUGOJ UVALI - 22. 7. 2014.
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-caritasovih-korisnika-u-dugoj-uvali