Ljetovanje prve skupine Caritasovih korisnika

22.7.2015. Slika: Ljetovanje prve skupine Caritasovih korisnika

U suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u hostelu »Cvrčak« u Dugoj uvali, od 14. do 21. srpnja, ljetovalo je četrdeset šestero Caritasovih korisnika, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece s intelektualnim poteškoćama, u pratnji zaposlenika i volontera.

»Tijekom boravka na moru djeca su bila su uključena u razne aktivnosti: škola plivanja, stolni tenis, badminton, nogomet i odbojka - koje su izvrsno vodili sportski animatori Davor Lončarić i Filip Kontak, studenti Kineziološkog fakulteta. Na moru su im bile na raspolaganju i pedaline. Tijekom dana mogli su se uključiti i u razne kreativne radionice, a navečer u zajedničke igre i razna natjecanja - poput izbora lude frizure. Za svu djecu navečer je u hostelu bila organizirana zabava uz ples i muziku. Kuhinja im je dnevno posluživala četiri savršena obroka, a za srdačno gostoprimstvo i odličnu organizaciju boravka zaslužna je gospođa Štifanić, voditeljica hostela« - doznajemo od soc. radnice Milene Bilopavlović, jedne od Caritasovih zaposlenica koje su bile u pratnji korisnika u Dugoj uvali.

»Suradnja s djecom i voditeljima Caritasa protekla u najboljem redu. Djeca su sudjelovala u školi plivanja kao i u zabavno društvenim aktivnostima, sportskim sadržajima te su se aktivno uključivala s drugom djecom u naš program pod nazivom 'Ljetovanje za sjećanje'. Voditelji i pratnja Caritasa su jako dobro surađivali s djecom, konstantno pazili na njih, a djeca Caritasa za cijelo vrijeme boravka u hostelu također su se ponašala pristojno i nije bilo nikakvih problema. Nadam se da će se suradnja s Caritasom nastaviti i idućih godina«, izjavila je po odlasku Caritasove skupine gospođa Martina Štifanić, voditeljica hostela »Cvrčak«.

Sljedeća skupina Caritasovih korisnika, djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem iz kuće »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici u hostelu »Cvrčak« trebala bi boraviti od 17. do 24. kolovoza.

Caritas zahvaljuje Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, što je i ove godine Caritasovim korisnicima omogućio ljetovanje u svojim odmaralištima te ih time razveselio i uljepšao im ljetne praznike.


P O V E Z A N A  V I J E S T

LJETOVANJE CARITASOVIH KORISNIKA U DUGOJ UVALI
dana 22. srpnja 2014. godine
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=1179