LJETOVANJE POD OKRILJEM ARKANĐELA

11.7.2017. Slika: LJETOVANJE POD OKRILJEM ARKANĐELA

Skupinu djece iz Caritasove kuće u Vugrovcu na osmodnevnom ljetovanju u Monzambanu ugostile su talijanske obitelji

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavio je prošle godine započetu suradnju sa župom Sv. Mihaela Arkanđela u okviru ljetnog kampa »GREST 2016.« te je od 18. do 25. lipnja, u organizaciji župnika don Luigija Milanija, ugostio šestero Caritasove djece iz Kuće sv. Franje s njihovom pratnjom.

»Avantura u pitoresknom talijanskom gradiću trajala je nezaboravnih osam dana«, opisuje svoje dojmove Caritasova odgojiteljica Ksenija Jerčić, koja je uz kolegicu Anu Milić, vjezbenicu magistru psihilogije, bila u pratnji te svjedoči o 'toplini, ljubavi i pažnji' koje su talijanske obitelji pružile Domagoju, Patriku, Dominiku, Martini, Tei i Marti.

»Bilo nam je jako dobro. Zabavljali smo se i stekli nove prijatelje«, kaže Marta, dok je za Teu čitav taj boravak u Italiji bio 'neopisiv'. Ona veli: »Moja talijanska obitelj je bila previše dobra prema meni.« Dominiku i Domagoju 'bilo je lijepo' i željeli bi i sljedeće godine ići u Monzambano.

Što je to bilo tako dobro ovoga ljeta u Monzambanu, detaljnije opisuje odgojiteljica Jerčić: »Tijekom dana odlazili smo na organizirane izlete: na bazene, u Mantovu te na Lago di Garda i gradić mlinova gdje su naši korisnici sudjelovali na organiziranim aktivnostima u organizaciji domaćina. Večeri smo provodili u prijateljskom okruženju naših obitelji. Bez njihove topline, don Luigieve organizacije, Andreovog vođenja radionica i Aninog prijevoda naš boravak, doživljen kao duhovna obnova, ne bi bio toliko lijep i ispunjen.«

»Rastanak je bio pun emocija sa strane naših domaćina i naše djece, uz obećanje - vidimo se dogodine!«, zaključuje uspomene na ovo ljetovanje odgojiteljica Jerčić.


P O V E Z A N E V I J E S T I

SURADNJA NA DOBROBIT KORISNIKA - 11. 8. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/suradnja-na-dobrobit-korisnika

KRENUŠE NA PUT ZA MONZAMBANO - 28. 6. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/krenuse-na-put-za-monzambano

ODLAZAK NA LJETOVANJE U ITALIJU - 18. 6. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/odlazak-na-ljetovanje-u-italiju

NASTAVAK SURADNJE S CARITASOM BISKUPIJE MANTOVA - 26. 1. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/nastavak-suradnje-s-caritasom-biskupije-mantova