Ljetovanje Caritasovih korisnika u Dugoj uvali

22.7.2014. Izvor fotografije: www.nazor.hr

Zahvaljujući Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, od 15. do 22. srpnja 2014. godine u gradskom odmaralištu »Cvrčak« u Dugoj uvali, uz pratnju odgajatelja te tri volontera, ljetovalo je 54 Caritasove djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece s intelektualnim poteškoćama.

Svima njima boravak na moru - prije svega terapeutski - puno znači, ne spominjući radost i sreću koju pri tome doživljavaju. 

I ovogodišnje iskustvo ljetovanja u odmaralištu Grada Zagreba za njih je nezaboravno te se  rado sjećaju predivnog boravka, aktivnosti i druženja koja im je Grad omogućio.

Uz blagodati mora djeca su uživala u brojnim susretima, radionicama i igraonicama koje su za njih pripremili animatori i volonteri.

Ovom gestom Grad Zagreb je i ove godine Caritasovim korisnicima omogućio sadržajnije i kvalitetnije ljetne praznike jer druge mogućnosti za odlazak na more nemaju.

Dok za velikodušnost zahvaljujemo Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, nadamo se da će suradnja Grada i Caritasa i ubuduće biti još intenzivnija kako u ovom projektu tako i u brojnim drugim projektima na dobrobit naših korisnika i sugrađana.