LISINSKI PODRŽAO INICIJATIVU CARITASA ZA POMOĆ JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA

20.11.2019. Slika: LISINSKI PODRŽAO INICIJATIVU CARITASA ZA POMOĆ JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA

Na poziv Caritasa kulturnim, obrazovnim, sportskim i drugim organizacijama da besplatnim ulaznicama i članarinama pomognu jednoroditeljskim obiteljima prva se odazvala KD Vatroslava Lisinskog koja je darovala ulaznice za tridesetero (30) djece za izvedbu Orašara za djecu.


Ova donacija odgovor je KD Vatroslava Lisinskog na inicijativu koju je pokrenuo Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom 3. Svjetskog dana siromaha kojom je pozvao kulturne, obrazovne, sportske i druge organizacije da pomognu djecu samohranih obitelji jer ona nisu pogođena samo materijalnom neimaštinom nego su isključena iz društvenih, kulturnih i sportskih događanja i aktivnosti.

Predstava Orašar za djecu koja se sastoji od najboljih brojeva iz baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog igrana je 19. Studenoga. Zahvaljujući darovanim kartama na njoj su sudjelovale i jednoroditeljske obitelji kojima pomažu Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Gradsko društvo Crvenog križa grada Zagreba koje različitim oblicima pomoći olakšavaju život 230 obitelji samohranih roditelja i njihove djece.

Najbolje brojeve iz baleta »Orašar« Petra Iljiča Čajkovskog predstavio je dirigent i moderator Alan Bjelinski uz plesnu adaptaciju Dinka Bogdanića u izvedbi učenika Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iz Zagreba i Simfonijskog orkestra HRT-a, te uz solistice Ervinu Sulejmanovu, Edinu Pličanić i Mirnu Sporiš. Organizator izvedbe bila je Hrvatska glazbena mladež. (Opširnije o predstavi na http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/orasar-za-djecu-br-rasprodano/)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Gradsko društvo Crvenog križa grada Zagreba zahvaljuju KD Vatroslava Lisinskog i ravnatelju gospodinu Draženu Siriščeviću na izrazu solidarnosti sa sugrađanima koji nisu u mogućnosti posjećivati vrijedne kulturne sadržaje poput onih koje u programu ima ta ustanova.

-
Fotografije: Marija Štilinović / HRT (Izvor: 'Orašar' napunio Lisinski mladom publikom)
https://glazba.hrt.hr/559981/simfonijski-orkestar/orasar-napunio-lisinski-mladom-publikom-2