L’Oreal Adria za djecu Kuće bl. Alojzija Stepinca

5.7.2016. Slika: L’Oreal Adria za djecu Kuće bl. Alojzija Stepinca

Osamdesetak zaposlenika tvrtke L'Oreal Adria 5. srpnja volontiralo je u Kući bl. Alojzija Stepinca uređujući okoliš, dječje igralište i nekoliko unutrašnjih prostorija Caritasove kuće u Brezovici.

»Iako se radi o velikom prostoru, koji je prilično dobro održavan, ovdje smo se danas okupili da napravimo puno posla. Zadovoljna sam s odazivom naših zaposlenika, koji su se dobrovoljno prijavili s velikom željom da pomognu. Ima nas dosta i kolege su već puno toga učinile: pokosili su travu, očistili i pobojali rukohvate, uredili dječje igralište - očistili i pobojali vrtuljke, ljuljačke, klackalice, stolove za stolni tenis. Od unutrašnjih radova, trenutno bojaju dva apartmana i veliku blagovaonicu«, izjavila je voditeljica korporativnih komunikacija Irena Šarić Dombaj, napominjući da se L'Orealove akcije pomoći lokalnoj zajednici tijekom mjeseca srpnja i kolovoza provode i na globalnoj razini, što snači u preko 65 zemalja širom svijeta. U akcijama provedenim tijekom proteklih šest godina zaposlenici L'Oreala Adria volontirali su u raznim školama, vrtićima i ustanovama za djecu s teškoćama u razvoju.

Gospođa Šarić Dombaj istaknula je da je od prvog kontakta sa zagrebačkim Caritasom bila ugodno iznenađena komunikacijom i organizacijom, a voditelj Kuće bl. Aljzija Stepinca gospodin Zoran Kljajić naglasio je da je ovaj volonterski pothvat ostvaren na obostranu korist - L'Oreala Adria i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - te je, zahvalivši L'Orealu i njegovim zaposlenicima, pozvao i druge tvrtke da na sličan način daju svoj doprinos karitativnom radu Zagrebačke nadbiskupije.

Osim darovanih sati volonterskog rada, nabave pribora za rad i potrošnog materijala - koji su ostavili Kući bl. Alojzija Stepinca - l'orealovci su Brezovčanima darovali i dvije ploče s obručima za košarkaško igralište te mreže za odbojku i rukometne golove.


D O J M O V I  S U D I O N I K A


Caritasova Kuća »Bl. Alojzije Stepinac« trenutno skrbi za sedamdeset i dvoje korisnika na stalnom smještaju i dvadeset korisnika na dnevnom smještaju.


K O N T A K T

Zoran Kljajić, dipl. teolog
voditelj Kuće bl. Alojzija Stepinca

Brezovička cesta 98, Brezovica
M - 099 23 91 602 / T - 01 65 37 808
E - zkljajic@czn.hr