KUĆA BL. ALOJZIJA STEPINCA – PUNA ŽIVOTA I DRAGIH GOSTIJU

28.2.2020. Slika: KUĆA BL. ALOJZIJA STEPINCA – PUNA ŽIVOTA I DRAGIH GOSTIJU

Iz kronike Kuće Bl. Alojzija Stepinca donosimo prikaz nekoliko događanja koji su posebno razveselili korisnike, a stručna voditeljica Ana Klarić njihov opis započinje zapažanjem: »Kada se osvrnemo na ovaj mjesec čini mi se da smo najviše plesali!«


Za Valentinovo su nas počastili svojom posjetom i priredbom OŠ Brezovica u pratnji svojih učitelja. Bila je to prilika za upoznavanje različitosti, a na repertoaru u pjesmi i recitacijama isticala se tema ljubavi i prijateljstva čemu i stremimo u međusobnoj suradnji. Izradili su za nas prekrasne čestitke sa porukama. Od srca im hvala!

Istoga dana, 14. veljače, navečer, uslijedio je Valentinovski ples korisnika. Pohvaljujemo korisnika, DJ Marina, koji se pobrinio za dobru glazbu! U polu/dnevnom boravku korisnici su pekli vafle u obliku srca te međusobnim darivanjem i pažnjom obilježili Valentinovo.

Troje Caritasovih korisnika iz Kuće aktivno je sudjelovalo na otvorenju Edukativno ugostiteljskog centra Udruge UNUO, udruge koja promovira i potiče rad osoba s invaliditetom u kuharstvu. Voditelj Centra prof. Vedran Habel svakog četvrtka organizira donacijske gala večeri, a korisnici su osim na otvaranju pomagali kuhati i na dvije takve večere, što zaslužuje svaku pohvalu!

U duhu fašničkog raspoloženja 22. veljače korisnici su se uključili u program Samoborskog fašnika prošetavši u maskama tim divnim gradićem, uz neizostavno zaslađivanje krafnama. Navečer je opet bilo veselo jer smo u Kući imali ples pod maskama. Među maškarama bilo je vatrogasaca, raznih životinja, super junaka, kauboja - a najviše nasmiješenih lica : )

Predstavnici OŠ Tituša Brezovačkog posjetili su nas 26. veljače i Kući darovali puno dječjih knjiga i slikovnica, koje su prikupili 14. veljače povodom Svjetskog dana darivanja knjiga. Knjige su obogatili ručno izrađenim bookmarcima (straničnicima) s lijepim porukama. Prethodno se dobro raspitavši o našim potrebama, donaciji knjiga pridodali su i igračke te veću količinu uvijek potrebnih higijenskih potrepština.

Posljednji posjet koji bilježimo u ovome mjesecu bio je onaj skupine od tridesetak mladih 26. veljače, koji su došli u organizaciji vlč. Leonarda Šardija, voditelja Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Donijeli su nam poklončiće te su nekoliko sati proveli s našim korisnicima, upoznavajući ih i družeći se s njima, a izveli su i zanimljive animacijske pjesme.


K O N T A K T

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim
i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«

Brezovička cesta 98, 10257 Brezovica
Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće
T - 01 6537 806; M - 099 23 91 602
E - kuca.brezovica@czn.hr