KORPORATIVNO VOLONTIRANJE TVRTKE GRAWE HRVATSKA

15.10.2018. Slika: KORPORATIVNO VOLONTIRANJE TVRTKE GRAWE HRVATSKA

Skupina zaposlenika tvrtke GRAWE Hrvatska provela je jedan nezaboravan dan volonterski obavljajući ličilačke poslove u Caritasovoj kući u Vugrovcu


Devetero volontera osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska 12. listopada volontiralo je u Kući sv. Franje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vugrovcu obavljajući ličilačke poslove - bojajući dječje sobe, rukohvate, dio vanjske fasade i ograde oko kuhinje. U volonterskom timu sudjelovali su zaposlenici na svim funkcijama, od prodavača osiguranja, zaposlenika u internim odjelima, preko direktora i voditelja pa sve do članice Uprave društva, gospođe Adriane Tomić.

Korporativno volontiranje projekt je kojeg ovo osiguravajuće društvo provodi već godinama, a u kojem svake godine sudjeluje više od 50% svih zaposlenika diljem Hrvatske. Svake se godine na prijedloge zaposlenika odabiru institucije i/ili lokacije unutar lokalnih zajednica koje trebaju pomoć, a GRAWE zaposlenici na raspolaganje stavljaju svoja znanja, vrijeme i trud, dok osiguravajuće društvo pokriva troškove materijala. Na taj način, svake godine, GRAWE Hrvatska d.d. pospješuje životne i/ili radne uvjete u lokalnim zajednicama što je čisti primjer društveno odgovornog poslovanja koje se posebno njeguje u ovom osiguravajućem društvu.

»Dan je protekao u veseloj atmosferi, uz aktivno sudjelovanje Caritasovih korisnika, koji su se veselili novim bojama u sobama. Od srca se zahvaljujemo djelatnicima GRAWE Hrvatska na darovanom vremenu i radu, kreativnosti i druženju«, izjavila je Ivana Vincek Kovačić, voditeljica Kuće.

Sljedeći zapis iz Knjige dojmova najbolje opisuje kako su zaposlenici GH doživjeli taj dan:
»Svaki je dan poseban no kada ga podijelite s iskrenom, otvorenom, znatiželjnom i veselom djecom tada je taj dan čaroban. Primili ste nas u svoj dom i dozvolili da ostavimo svoj trag i hvala vam na tome. Ljudi su veliki onoliko koliko su dio tuđih života i onoliko koliko su drugima ostvarili svoje misli i želje. Neka vam je svaki dan čaroban na drugačiji način. Hvala vam što brinete i dio sebe dajete drugima.« - Milena Žganjer, prodavačica osiguranja u GRAWE Hrvatska d.d..

U ovoj Caritasovoj kući na smještaju se trenutno nalazi trideset i jedan (31) korisnik, u dobi od 4 do 16 godina.


K O N T A K T

CZN - Kuća sv. Franje, Vugrovec
Ivana Vincek Kovačić, prof. soc. pedagog - voditeljica
T - 01 20 44 010 / E - kuca.vugrovec@czn.hr



P O V E Z A N A   V I J E S T

GRAWE HRVATSKA VOLONTIRA - 17. 10. 2014.
http://www.czn.hr/vijesti/grawe-hrvatska-volontira