KORIZMENI OBJED ZA SAMCE

23.3.2018.

Četvrtu godinu zaredom zagrebački Caritas i zagrebačka župa Sv. Marka Križevčanina organizirali su korizmeni objed za stotinjak samaca, a kuhinju i blagovaonicu ustupile su im Sestre Misionarke Ljubavi u samostanu u Jukićevoj

Trideset samaca (30) iz Župe sv. Marka Križevčanina i sedamdeset (70) iz evidencije zagrebačkog Caritasa blagovalo je pržene ribice te krumpir salatu s rikulom i rajčicom. Volonteri Caritasa župe Sv. Marka Križevčanina zatim su ih poslužili kavom i keksima, a na odlasku je svaki sudionik Korizmenog objeda dobio maslinovu grančicu mira.

Za dvanaest (12) potrebitih samaca iz župe Sv. Marka Križevčanina volonteri župnog Caritasa obroke su osobno odnijeli na njihove kućne adrese.

Prilikom blagoslova objeda velečasni Damir Bačun, župnik župe Sv. Marka Križevčanina izrazio je nadu da će sljedeće godine Korizmeni objed organizirati u njihovom obnovljenom župnom dvoru u Selskoj cesti.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje u ime potrebitih svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi ovoga susreta među kojima posebno ističu donacije pekarnice „Perjavica” iz Gajnica i Trgovačkog obrta „Svježa riba”.

Korizmeni objed za samce Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira zajedno sa župom Sv. Marka Križevčanina od 2015. godine. Prva dva Objeda organizirana su u župi, a posljednja dva kod Sestara Misionarki Ljubavi u Jukićevoj.


P O V E Z A N E   V I J E S T I

07. 04. 2017 - KORIZMENI OBJED ZA SAMCE
http://www.czn.hr/vijesti/korizmeni-objed-za-samce

11. 3. 2016. - CARITASOV KORIZMENI OBJED ZA SAMCE
http://www.czn.hr/vijesti/caritasov-korizmeni-objed-za-samce

20. 3. 2015. - KORIZMENI AGAPE - OBROK LJUBAVI I SOLIDARNOSTI
http://www.czn.hr/vijesti/korizmeni-agape-obrok-ljubavi-i-solidarnosti