KORIZMENI OBJED ZA POTREBITE

12.4.2019.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji sa župom Sv. Marka Križevčanina i Sestrama Misionarkama Ljubavi i ove godine za potrebite organizirao Korizmeni objed


Korizmeni objed koji je 12. travnja pripremljen za stotinjak potrebitih Zagrepčana, petu godinu zaredom zagrebački Caritas organizirao je u suradnji sa župom Sv. Marka Križevčanina u Selskoj cesti i župnikom vlč. Damirom Bačunom, a treću godinu u suradnji sa Sestrama Misionarkama Ljubavi u Jukićevoj 24, koje su za pripremu i posluživanje objeda ustupile svoju kuhinju i blagovaonicu.

Za objed su poslužene pržene srdelice s krumpir salatom, kruh i peciva, sok, kava te kolači, a na odlasku je svaki korisnik dobio darove s maslinovom grančicom i uskrsnom čestitkom.

Dio namirnica za objed te uskrsnih darova osigurao je Caritas Zagrebačke nadbiskupije, a dio župa Sv. Marka Križevčanina. Od drugih darovatelja, u pripremu Korizmenog objeda uključili su se: pekarnica »Perjavica« d.o.o. donacijom kruha i peciva; ugostiteljski obrt »Zdenka« donacijom kolača; tvrtka Ars kopija d.o.o. izradom uskrsnih čestitki i tiskom na pregače i majice za Caritasove zaposlenike i volontere; tvrtka American donut d.o.o. donacijom krafni; tvrtka Biska d.o.o. donacijom gela za reumu; tvrtka Akta d.o.o. donacijom poklon-vrećica.

U pripremi i posluživanju objeda, koji je blagoslovio đakon Leopold Ćurčić, uz Caritasove zaposlenice Nevenku i Suzanu, sudjelovali su volonteri Caritasa župe Sv. Marka Križvčanina i nadbiskupijskog Caritasa.

Nakon zajedničkog objeda volonteri župnoga Caritasa posjetili su dvadeset starijih, bolesnih i nemoćnih župljana župe Sv. Marka Križevčanina te ih darivali pripremljenom hranom.