KARITATIVNI POTHVAT NIZOZEMSKE VOLONTERKE

2.3.2017. Slika: KARITATIVNI POTHVAT NIZOZEMSKE VOLONTERKE

Anouk Schieven, osamnaestgodišnja studentica socijalnog rada iz Nizozemske ostvarila je svoju želju da iznova posjeti korisnike Caritasove kuće u Brezovici koje je upoznala i zavoljelja tijekom volontiranja prošle godine. Uz zagrljaje, osmijeh i mnoštvo darova mlada Anouk dovela je i svoje roditelje.

Naime, gospođica Schieven bila je među dvadeset i troje mladih volontera iz inozemstva, koji su u razdoblju od 11. srpnja do 20. kolovoza 2016. godine, u druženju i pomaganju djeci i mladima s tjelesnim i mentalnim oštećenjem darovali Caritasu 1840 radnih sati. Bili su podijeljeni u tri skupine, koje su po trinaest dana boravile u Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, a njihovo volontiranje u Hrvatskoj omogućila je organizacija Internationale Bauworde (IBO) iz Nizozemske u suradnji sa zagrebačkim Caritasom.

Iz 1400 kilometara udaljenog Veenendaala, ovoga puta gospođica Schieven u Hrvatsku je došla s ocem i majkom - i puno darova za male Brezovčane: igračaka, prehrambenih artikala, odjeće i obuće...


Izrazivši zahvalnost u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, posebice korisnika Kuće bl. Alojzija Stepinca, donaciju je preuzeo 2. ožujka Zoran Kljajić, voditelj Kuće.

Poslije primopredaje, prigodom koje je pohvalila rad zaposlenika Caritasa u ovoj kući, gospođica Schieven velik dio darova je, s velikom radošću, osobno podijelila Caritasovim korisnicima. U tome su joj pomogli roditelji i stručna voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca Tea Botinčan.

»U Nizozemskoj posjedujemo puno stvari koje ne koristimo baš zato što imamo previše toga. Zbog toga sam pomislila da bi bila dobra ideja sve to skupiti i donijeti u Caritasovu kuću bl. Alojzija Stepinca«, opisuje početak ovog malog karitativnog pothvata gospođica Schieven, koja se o toj zamisli najprije posavjetovala sa stručnom voditeljicom Kuće. Zatim je na Facebooku objavila status i pitala svoje prijatelje imaju li stvari koje im ne trebaju i bi li joj ih mogli donijeti.

Kada se prikupila lijepa količina darova, trebala se pobrinuti za prijevoz. Na četrdesetak poslanih mailova za pomoć pozitivno joj je odgovorila tvrtka Van Duuren, koja je prijevoz organizirala o svojemu trošku. Njima izražava posebnu zahvalnost ali iskreno zahvaljuje i svima drugima koji su se uključili u njezinu akciju.

Prilikom jednotjednog boravka u Hrvatskoj obitelj Schieven najviše vremena provela je u Zagrebu, razgledavajući njegove znamenitosti i druge zanimljive sadržaje.


P O V E Z A N E V I J E S T I

»NIKADA NEĆU ZABORAVITI VRIJEME KOJE SAM OVDJE PROVELA!«
http://www.czn.hr/vijesti/-nikada-necu-zaboraviti-vrijeme-koje-sam-ovdje-provela

»I WILL NEVER FORGET MY TIME HERE!«
http://www.czn.hr/vijesti/-i-will-never-forget-my-time-here


Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo, novinar
Marijeta Čubrić, prevoditeljica