KALJE - OMILJENO ODREDIŠTE SPORTAŠA

10.9.2020. Slika: KALJE - OMILJENO ODREDIŠTE SPORTAŠA

Osim poželjnog mira i izolacije uoči važnijih natjecanja, sportaši su u Caritasovoj Kući za odmor u Kalju pronašli izvrsnu lokaciju za sportske pripreme zbog nadmorske visine (oko 550 m) i prekrasne prirode (Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje). Gostoljubivost domaćina i dobra kuhinja samo su razlog više za svaki ponovni dolazak.


Taekwondo klub Susedgrad Sokol ove je godine sa svojim sportašima boravio u Caritasovom odmaralištu u Kalju od 29. kolovoza do 5. rujna. »Cilj boravka bio je priprema sportaša za predstojeću natjecateljsku sezonu. Kako smo svi pogođeni trenutnom situacijom i uvjetima kojima se moramo prilagoditi klub je tražio odgovarajuce mjesto za održavanje priprema. Bilo nam je važno da smo sami u objektu, da imamo prostor za treniranje i da nam je prehrana osigurana. Sve to našli smo u Caritasovu odmaralištu u Kaljama. Kako smo prije petnaestak godina surađivali s gospodjom Melitom Madirazza te su nam Kalje ostale u jako lijepom sjećanju, obratili smo joj se s upitom za boravak našega tima u odmaralištu. Odgovor je bio pozitivan te smo planirano i izrealizirali. Treneri su izuzetno zadovoljni s pruženom uslugom i samim mjestom - odgovarajućom nadmorskom visinom okruženjem, prirodom i mirom. Imali smo sve neophodno za sportski trening i druženje. Članovi našega kluba bili su oduševljeni terenom i tetama u odmaralištu - voditeljicom tetom Melitom i tetom Emom, kuharicom. Uz sportski trening koji smo održavali dva ili tri puta na dan, svakodnevno smo pronalazili novi način zabave: šetanje po prirodi, nogomet na terenu u odmaralištu, paljenje logorske vatre i pečenje kobacica i slično«, opisuje njihov boravak trenerica Renata Crkvenac.

Koliko je članovima Taekwondo klub Susedgrad Sokol u Caritasovu odmaralištu u Kalju bilo ugodno i zabavno najbolje pokazuju njihove arhivske fotografije.