IZLET ZA CARITASOVE VOLONTERE

29.7.2017. Slika: IZLET ZA CARITASOVE VOLONTERE

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je izlet za volontere koji volontiraju u Gajnicama, u Projektu »Socijalna košarica« i Projektu podjele odjeće

Šestero Caritasovih volontera i dvojica zaposlenika zagrebačkog Caritasa na izlet u Gorski kotar krenuli su subotu 29. srpnja. Caritas je izletnicima ustupio kombi-vozilo i vozača te pokrio troškove prijevoza.



»Izletnici su posjetili izletište Zeleni vir kraj mjesta Skrada u Gorskome kotaru. U kanjonu Zelenoga vira razgledali su Munjaru, malu hidrocentralu sagrađenu 1920-21. godine, te prirodne znamenitosti: izvor Zeleni vir u dnu spilje koja se nalazi podno stjenovite litice visoke sedamdeset metara, niz koju pada slap; kanjon Vrajži prolaz, usječen između dvije visoke kamene litice, kroz koji se prolazi stazama i mostićima; spilju Muževu hišicu, dugačku 130 metara, u kojoj se nalazi nekoliko stalagmita i stalaktita«, detaljno opisuje itinerar izleta njegov organizator i ujedno vođa puta Josip Crnković. Voditelj Projekta »Socijalna košarica« nadodaje da su izletnici, oduševljeni prirodnim ljepotama Zelenoga vira, zahvalili Stvoritelju molitvom pred kapelicom na Planini, skradskom naselju preko kojega se silazi u Zeleni vir.



P O V E Z A N E  V I J E S T I
(poveznice za objavu na mrežnim stranicama)

IZLET VOLONTERA I ZAPOSLENIKA - 12. 9. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/izlet-volontera-i-zaposlenika

DRUŽENJE VOLONTERA CARITASOVIH PROJEKATA - 8. 6. 2017.
http://www.czn.hr/vijesti/druzenje-volontera-caritasovih-projekata